• Halmstads webbplatser

Kulturproducent inriktning kommunikation

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter berikar människors liv genom bibliotek, mötesplatser för unga, konst och annan kulturverksamhet.

Halmstads kommun är utsedd till Årets kulturkommun 2023 för en långsiktig kulturpolitik som bidrar till livskvalitet, gemenskap, hälsa, välfärd och demokrati för alla invånare och besökare.

På kulturförvaltningen arbetar cirka 130 personer uppdelade på tre avdelningar: kultur och konst, biblioteken i Halmstad och förvaltningsstaben.

Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun och jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus och ansvarar för stödformer till kulturlivet samt kommunens medborgarservice

Till kulturförvaltningens avdelning konst och kultur på enhet ungkultur söker vi nu en kulturproducent med
inriktning kommunikation. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med kommunikation på kulturhus eller med arrangemang, event och upplevelser utifrån målgruppen unga är det här något för dig.

Arbetsuppgifter

Här arbetar du och dina kollegor med att inspirera, berika och möjliggöra en jämlik och meningsfull fritid för unga i Halmstads kommun. Genom att skapa förutsättningar för unga att påverka och vara delaktiga i att forma sin egen fria tid, utifrån sina behov, sin nyfikenhet och vilja strävar Halmstad mot att vara den bästa kommunen för unga att växa upp i. Fokus ligger på att stödja ungas delaktighet, kreativitet samt deras behov och intressen.

I rollen som kulturproducent med inriktning kommunikation behöver du vara en person med stort eget driv och vana att arbeta självständigt utifrån fokus på målgruppens behov. Vi arbetar med ungas inflytande, demokrati och delaktighet i samhällsutvecklingen och ger unga möjlighet att förverkliga idéer, projekt och arrangemang. För oss är kultur en självklar del i barn och ungas vardag med fokus på den fria tiden och personalens roll är främst att stödja och coacha ungas kreativa idéer.

Som kulturproducent med inriktning kommunikation är du ansvarig för att hålla dig uppdaterad kring vad som händer i omvärlden kopplat till kultur, kommunikation och unga, samt vara insatt i frågor som rör ungkultur. Du kommer att ansvara för samt vara delaktig i att driva olika större projekt och arrangemang i nära samverkan med övrig personal i enheten, främst utifrån kommunikationsområdet, men kommer även att ha det övergripande ansvaret kring kommunikationen i organisationen.

Detta genom att upprätthålla och utveckla den struktur, de strategier och de processer för kommunikation som är framtagna. Du kommer att arbeta med att se över och utveckla befintliga och nya kommunikationskanaler, identifiera och analysera kommunikationsbehov, planera och genomföra kommunikationsinsatser samt följa upp resultat. Dessutom kommer du bistå med rådgivning och framtagning av grafiskt material i olika projekt. Arbetet innefattar alltså både strategiskt och operativt arbete.

I uppdraget ingår att vara schemalagd kvällar och helger då alla funktioner i enheten bemannar och gemensamt ansvarar för Kulturhuset Nolltrefem, som är ett kulturhus för unga mellan 12-25 år med öppen ungdomsverksamhet. Verksamheten bygger på att unga är delaktiga, påverkar och formar innehållet.

Arbetsuppgifternas innehåll kan förändras över tid utifrån behov, politiska mål och omvärldens krav.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har högskoleutbildning, gärna med inriktning kultur och kommunikation eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.

• Har erfarenhet kring och/eller har arbetat med frågor gällande ungkultur och har arbetat i projekt och med arrangemang.

• Har kunskap, förståelse och erfarenhet av arbete kring anpassad kommunikation och marknadsföring gentemot målgrupp unga.

• Har kunskap och erfarenhet kring att arbeta med olika bildredigeringsprogram. Kan ett eller flera webbpubliceringsverktyg. Kan producera grafiskt material och rörlig bild i olika kommunikationskanaler. Har kunskap kring digital annonsering (Facebook Ads Manager och Google AdWords).

• Har kunskap om uppföljningsarbete inom kommunikation.

• Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och hanterar det svenska språket.

Det är av stor vikt att du är strukturerad, resultatinriktad och kan arbeta självständigt i kreativa processer. Du drivs av att arbeta med målgrupp unga och arbeta med delaktighet. Du har erfarenhet av att kunna driva projekt och arrangemang tillsammans med unga och det är bra om du har arbetat med ungdomsinflytande i olika former tidigare.

Ditt engagemang och din samarbetsförmåga blir mycket viktigt för oss då du ingår i många olika nätverk och samverkar med många parter. Det är därför betydelsefullt att du är en relationsbyggare och kan skapa tillit och förtroende utifrån ett coachande och jämlikt bemötande.

Du är nyfiken och ser vikten av att lära känna målgruppen och att jobba tillsammans med och för unga. Meriterande är om du har en spetskompetens inom något kreativt eller estetiskt område. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

När du söker tjänsten ingår det att lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Blankett finns hos polisen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100
Tillträde
1 september eller enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande.
Publicerad
2024-06-17
Ansök senast
2024-07-21

Upplysningar

 • Johanna Strid
  Enhetschef Ungkultur
 • Sara Malm
  Vision
  E-post: Sara Malm
 • Karl Henrik Ohlin
  DIK
  Telefon: 070-8248860
 • Emma Sigbo
  Kommunal
  Telefon: emma.sigbo@halmstad.se
  073-2309008

Ansökan

Referensnummer
C197937 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!