Elevassistent till Fyllingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Fyllingeskolan är en F-9 skola med verksamhet i skolområde Söder.
Vi erbjuder barn och ungdomar i åldrarna 1-16 år en varm och trygg miljö i en skola anpassad för nya tidens lärande. I samarbete med hemmen arbetar vi med individuella mål, dokumentation och uppföljning för att utveckla barnens kunskaper och sociala förmågor. Vi har en öppen, rak och stödjande kommunikation där arbetet genomsyras av glädje, inflytande och ansvar. Vi lär av varandras erfarenheter och olikheter.

Vi söker en elevassistent till Fyllingeskolans F-3.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent arbetar du i skolan och hjälper en enskild elev eller flera elever som behöver stöd i klassen och på fritids. Du ger stöd och stimulans utifrån elevens specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Det kan exempelvis handla om att stödja i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn som elevassistent eller liknande. Digital kompetens, erfarenhet av autism är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Rekryteringsprocessen sker löpande, sök gärna snarast.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2022-12-22
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenkommelse Tidsbegränsad anställning tom höstterminen 2022. God möjlighet till förlängning om är du är rätt person utifrån uppdraget.
Publicerad
2022-09-20
Ansök senast
2022-09-29

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C103840 - 2022Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!