• Halmstads webbplatser

Resurspedagog till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Kattegattgymnasiet är en nybyggd skola med plats för 1600 elever och 180 personal. Vi har både introduktionsprogram, yrkesprogram och teoretiska program. Det är en Hjärnsmart skola vilket innebär att vi i vår nya skola skapat möjligheter att ge elever och personal redskap som man bär med sig under sin tid hos oss men även i ett livsperspektiv.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En medarbetare som arbetar hos oss ska vara välmeriterad och ha ett stort engagemang för sitt uppdrag. Vi söker dig som drivs av att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. Samt som genom ett professionellt bemötande skapar tillit, trygghet och inspirerar elever till ett lustfyllt lärande.

Vi söker en resurspedagog som främst kommer att arbeta med elever inom introduktionsprogrammen som går programinriktat val samt individuellt alternativ. Din uppgift blir att tillse att elever får ut maximal effekt av de insatser som skolan sätter in för att elever skall bli behöriga till nationellt program.

Insatser som ligger inom ramen för resurspedagogens arbetsuppgifter är coachande och motiverande samtal med elever för att höja deras motivation och självkänsla. Du kommer även vara delaktig i olika stödinsatser för elev såsom struktur-, strategi- och innehållsstöd samt utveckla elevers studieteknikfärdigheter. I arbetet som resurspedagog utvecklar du dessutom samverkansformer mellan undervisande lärare och stödpersonal för att arbeta fram framgångsstrategier.

Du är även tillsammans med klassföreståndare mentor för eleverna. Mentorskapet innebär exempelvis att förbereda, bjuda in till och hålla i utvecklingssamtal och förbereda aktiviteter till mentorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet inom till exempel pedagogik, beteendevetenskap, hälsoarbete eller annat huvudområde som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Erfarenhet av arbete med unga eller arbete inom skola är meriterande.

Du är en engagerad person som trivs med att möta ungdomar. Du är kreativ, strukturerad och lyhörd med en god förmåga att anpassa ditt sätt att ta dig an arbetsuppgifter efter dina elevers individuella behov. Du har förmåga att kommunicera tydligt samt att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll är en teamspelare, tar egna initiativ och uppnår goda resultat.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 12 augusti eller enligt överenskommelse. Annonsen avser en tidsbegränsad anställning under läsåret 2024/2025.
Publicerad
2024-07-01
Ansök senast
2024-08-04

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C200490 - 2024Ansök

Övrig information

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Läs mer om Halmstads kommun som arbetsgivare här:
https://www.halmstad.se/jobbahososs/kommunensomarbetsgivare.10689.html?mark=kommunen+som+arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!