Säkerhetssamordnare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Vi söker nu en Säkerhetssamordnare med placering på vår Kvalitets- och Utvecklingsavdelning (KoU) på Hemvårdsförvaltningen. Avdelningen är en del av förvaltningens ledningsstab och arbetar med utvecklings- och kvalitetsfrågor inom ett antal olika områden som tex kostfrågor, verksamhetsprojekt, säkerhet, lokal- och bostadsplanering samt digitalisering/välfärdsteknologi.

Arbetsuppgifter

Säkerhetssamordnarens uppgift är att hålla samman säkerhetsarbetet för Hemvårdsförvaltningen. Ett omväxlande arbete där ansvaret är att se till att verksamhetens säkerhetskrav uppfylls, arbeta förebyggande, förutse risker och utveckla säkerhetsmedvetenheten inom den egna organisationen. Du kommer ha kontakt med såväl chefer som vård- och omsorgspersonal för att stödja dem i hur de ska arbeta utifrån de rutiner och strategier du är med och utformar. Du kommer även att samverka med andra aktörer både inom och utanför kommunen. Detta är en nyinrättad tjänst vilket innebär möjligheter för dig att få vara med och forma tjänsten. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och den som erbjuds anställning kommer att säkerhetsprövas innan anställning.

Arbetsvardagen kan bestå av:
• Systematiskt brandskyddsarbete
• Att analysera, förebygga och föreslå åtgärder gällande risker och sårbarheter
• Beredskapsplanering
• Att ansvara för att förebygga otillåten påverkan, hot och våld mot anställda
• Genomföra säkerhets- och krisledningsövningar
• Samverka inom kommunen, med myndigheter och andra aktörer
• Omvärldsbevakning till exempel förändrade myndighetskrav på området
• Samordning av krisledningsarbetet
• Upprätta och svara för styrdokument och planer inom området
• Agera stabschef vid krissituationer

Kvalifikationer

Vi ser att du, för att lyckas med uppdraget, har minst ett års erfarenhet av att ha arbetat med säkerhetsfrågor. Du har en eftergymnasial utbildning inom säkerhetsarbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med krishantering i offentlig verksamhet, erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete samt har kompetens inom projektledning. Det är även meriterande att ha arbetat med frågor rörande Informationssäkerhet.

Vi söker dig som självständigt och effektivt planerar och strukturerar ditt arbete samtidigt som du har förmåga att snabbt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en analytisk förmåga samt förmågan att se helheter och planerar ur ett långsiktigt perspektiv. Vidare är du en tydlig person som har lätt att peka ut riktningen samt motiverar din omgivning. Du arbetar bra med andra människor och har lätt för att samverka, skapa och utveckla kontakter. Vi ser det som en självklarhet att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska samt har god datorvana.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

 • Ines Arapovic
  HR-specialist
  072-145 97 10
 • Ulla Johansson
  Avdelningschef Kvalitet och Utveckling
  0703-596196
 • Kristina Klemm
  Vision
  Telefon: 073-4024424

Ansökan

Referensnummer
HN 2023/00101Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!