• Halmstads webbplatser

Lärare inriktning fritidshem till Haverdals byskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Haverdals byskola blir till hösten 2024 en F3 skola med cirka 110 elever varav ungefär 100 elever går på skolans fritidshem. Skolan har en inspirerande utemiljö och ligger i närheten av hav och natur. Haverdals byskola är certifierad som en skola för hållbar utveckling. För skolan handlar det om att ha ett tydligt fokus på den hållbara eleven, det hållbara lärandet och den hållbara miljön. I verksamheten blir detta synligt genom att vi utgår från en Hjärnsmart skola med de tio goda vanorna som grund samt Haverdalsmodellen.

Ledorden från Haverdals byskola är:
- Med lärandet i fokus vi bygger en skola där människor växer genom lärande, nyfikenhet, kreativitet och samverkan.
- Vår skola vi är en skola där människor möts med ömsesidig respekt och omtanke.
- En skola för alla vi skapar en atmosfär som ger lust att lära genom aktivitet, gemenskap och ansvar

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med inriktning fritidshem till Haverdals byskola. Du kommer att tjänstgöra som resurs i klass och inom vår fritidsverksamhet där du ansvarar för att driva och utveckla fritidshemmet.

På vår skola är det viktigt att skapa en god och inkluderande lärmiljö för alla elever och att ha förmågan att anpassa undervisningen efter elevernas styrkor, behov och förutsättningar. Du är trygg i din yrkesroll och är en tydlig och strukturerad ledare. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen motivera dem att utvecklas så långt som möjligt.
Du utbildar och stöttar eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling.

Skolans närhet till hav och natur inbjuder till såväl utepedagogik som eftertanke. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra genom aktivt elevinflytande och delaktighet.
Du har lätt för att samarbeta och ser kollegiet som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar ni undervisningen utifrån fritidshemmets styrdokument och mål. Tillsammans skapas de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med inriktning fritidshem. Du har god insikt och kunskap om fritidshemmets styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa god lärandemiljö. Som person är du positiv och flexibel och du har alltid eleven i fokus.

Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor där varje möte räknas.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillsvidareanställning, semestertjänst. Tillträde i augusti 2024 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-03-28
Ansök senast
2024-04-15

Upplysningar

  • Andreas Thorsén
    Biträdande rektor
    Telefon: 076-72 34 636
  • Maria Kristiansson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 072-141 41 44

Ansökan

Referensnummer
C185717 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!