• Halmstads webbplatser

1:e socialsekreterare Placeringsenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Den sociala barn- och ungdomsvården i Sverige har under de senaste åren utvecklats i snabb takt. Det ställer höga krav på både medarbetare, organisation och ledning.
Socialförvaltningen i Halmstad har som ambition att vara en av Sveriges bästa socialtjänster. Vi vill tillsammans med dig fortsätta vårt förbättringsarbete, vilket bland annat förutsätter att vi har ett nära ledarskap.

Vi söker en 1:e socialsekreterare till Placeringsenheten. På enheten följer vi upp alla placerade barn och ungdomar i familjehem, HVB och Stödboende. Vi handlägger även ensamkommande barn och ungdomar. Vi har hand om alla uppdragstagare i form av familjehem, kontaktfamilj och kontaktperson.
Som 1:e socialsekreterare kommer du att ansvara för att arbetsleda och introducera våra medarbetare i det dagliga arbetet. Du kommer att ha ett avgränsat ansvar, men tillsammans med övrig ledning samarbetar vi för att skapa samsyn i det sociala arbetet. Vid förhandlingar i förvaltningsrätt och motsvarande är Du socialnämndens representant. Du kommer att vara ett stöd för både enhetschef och medarbetare vid implementering av metoder, rutiner, riktlinjer med syfte att upprätthålla en rättssäker myndighetsutövning.
Som 1.e socialsekreterare förväntas du även ta en aktiv roll i Placeringsenhetens utvecklings- och förbättringsarbete.
Vi tror att du har arbetat med socialt arbete och myndighetsutövning under en längre tid och känner dig redo för en ny roll. Redan idag tar du ett aktivt ansvar för verksamheten och tycker att det är roligt att diskutera socialt arbete med dina kollegor. Du ser det som självklart att du inte bara ska ge svar på alla frågor, då din främsta uppgift är att få andra att växa och utvecklas. Vi tror också att du lockas av utvecklingsfrågor och har ett starkt driv och vilja att förändra till det bättre. Du ser möjligheter och lösningar på problem. Du förstår att helheten och målet är det viktiga, men har förmåga att gå ner i detaljer för att lyckas i processerna.

Kvalifikationer

Socionomexamen och erfarenhet från arbete med avdelningens målgrupper är ett krav. För att klara uppdraget krävs tidigare erfarenhet i form av handläggning inom socialtjänsten. Erfarenhet av arbetsledning av handläggare för placerade barn/ungdomar är en stor fördel. Enheten ansvarar även för placeringar inom HVB- och SIS, det är meriterande om Du har erfarenhet av och kunskap om den typen av verksamhet. Utbildning i Morgondagensledare samt erfarenhet av FIT, Feedback Informed Treatment och Signs of Safety är meriterande.

Rekryteringen ses över löpande

Körkort är ett krav

Intervjuer planeras vecka 21

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2024-05-06
Ansök senast
2024-05-20

Upplysningar

 • Ingrid Gustavsson
  Enhetschef
  Telefon: +46 733421472
 • Anders Wessfeldt
  SSR
  Telefon: 035-13 85 94
 • Julia Folkesson
  Enhetschef
  Telefon: 035-137929
 • Noga Stefansson
  Vision
  Telefon: 072-144 86 03

Ansökan

Referensnummer
C191825 - 2024Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdskort