• Halmstads webbplatser

Processledare till KomTek

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

KomTek är Halmstads teknik- och entreprenörsskola och är en del av Barn- och ungdomsförvaltningen. KomTek ska väcka intresse för teknik och entreprenörskap i samhället, med fokus på barn och ungdomar. KomTeks skolverksamhet omfattar fortbildning för pedagoger i förskola och grundskola inom teknik och entreprenörskap samt samverkan med näringslivet.
KomTeks fritidsverksamhet omfattar ett brett teknikområde för barn och ungdomar med teknikkurser på helger och skollov.

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarie för vår processledare under läsåret 2024-2025 med placering i KomTeks lokaler på Nitaregatan i Halmstad.
Den vi söker kommer att ha ett helhetsansvar för KomTeks skolverksamhet (förskolor och grundskolor) tillsammans med annan processledare och en teknikpedagog. I din roll kommer du att fokusera på högstadiet (årskurs 7-9), men även på mellanstadiet (årskurs 4-6).

Du ansvarar för teknisk utveckling på KomTek och har ett stort intresse för teknikutvecklingen i samhället och teknikämnet i skolan. Du eftersträvar att förmedla aktuell teknik på ett sätt som passar dina målgrupper.
Du är ansiktet utåt i arbetet med skolorna och ansvarar för kontakterna med de lärare och pedagoger som efterfrågar KomTeks hjälp.

Du kommer att ansvara för ständig förbättring av hela programmeringsområdet, men jobbar även med mekanik, elektronik och digital konstruktion.

Uppsökande verksamhet är en annan viktig del i uppdraget, till exempel inför tekniktävlingar eller för att förmedla allmänna tips och framgångsrika arbetssätt för att på så vis sprida teknikkunskap till fler.

Du möter lärare och pedagoger med individfokus och hittar rätt insats för att möta deras förfrågan. Du håller fortbildningar i teknik, alltid med läroplanen som grund. Utöver fortbildningsinsatser i grupp och individuellt är du skolornas bollplank och support i teknikundervisningen. Elevkontakt och klassbesök förekommer.

Du lånar ut teknikmaterial och förändrar befintligt material efter behov eller utvecklar nytt som efterfrågas. Du följer särskilda tekniksatsningar i skolan, utvärderar och arbetar för att sprida fungerande koncept till andra skolor.

Du är även med och planerar KomTeks årliga tekniktävling Teknikuppdraget för årskurs 1-6, där klasser deltar och tävlar i teknik och entreprenörskap. Klasslärarna kan behöva stöttning under hela processen från elevernas idé till prototyp.

Du arbetar dagtid, men är även involverad vid fortbildning av KomTeks unga timanställda som ansvarar för fritidsaktiviteter på kvällar och lov. Det gäller oftast gymnasieungdomar som kan behöva stöttning vid planering av fritidskurser. Detta sker oftast på eftermiddagar efter skoltid.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig inom teknik och/eller pedagogik i kombination med teknisk erfarenhet som är relevant för tjänsten
• Tjänsten kräver gedigna kunskaper i programmering, mekanik, elektronik och digital konstruktion.
• Erfarenhet av pedagogiskt arbete i skolan (gärna årskurs 7-9) och kunskap om läroplanen för förskolan och grundskolan är starkt meriterande
• Vi ser gärna att du har erfarenhet från att ha arbetat med verktyg som micro:bit, Tinkercad och utbildningsrobotar som är gångbara i skolan
• B-körkort är meriterande för att kunna besöka skolor och samarbetspartners. Tjänste(el)cykel finns på KomTek.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper:
• Personen vi söker är van vid att ta ett helhetsansvar och driver processer framåt, tar egna initiativ och ser alltid möjligheter i att höja kvalitén i arbetet.
• Du är noggrann och trivs med många kontakter samtidigt.
• Du är duktig på att dokumentera, kommunicera och marknadsföra för att snabbt och koncist kunna få ut information.
• Du är också en lagspelare som trivs på en mindre arbetsplats där du samarbetar nära kollegor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2025-06-23
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-07-06
Ansök senast
2024-08-18

Upplysningar

  • Bob de Vries
    Verksamhetschef KomTek (semester v.30-33)
    Telefon: 072-084 03 34
  • Vision central expedition
    Telefon: 035-13 70 40

Ansökan

Referensnummer
C201495 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!