Socialsekreterare, Familjerätten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Föräldrabalken och Lagen om vård av unga (LVU). Avdelningen ansvarar för familjerätt, myndighetsutövning och bistånd enligt SoL, och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare på familjerätten behöver du kunna hantera ett flertal individärenden utifrån den enskildes behov. Vill du ha ett arbete som är omväxlande och lärorikt och där den ena dagen inte är den andra lik? Ett arbete där du utmanar och utmanas och som kräver engagemang och mångsidighet? Då kan vi erbjuda dig något!
Vi söker en engagerad socialsekreterare som vill arbeta med barn, unga och föräldrar. Vi söker dig som vill jobba för att främja hållbara lösningar mellan föräldrar. Hos oss arbetar du utifrån ett barnrättsperspektiv. Du behöver både kunna samarbeta och arbeta självständigt. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat samarbetssamtal, vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, föräldraskapsutredningar, medgivanden och adoptionsärenden och ibland även medverka vid umgänge.

Vill du arbeta hos oss kommer du till en grupp som består av sju socialsekreterare. Hos oss får du ett arbetslag som arbetar nära varandra och som fungerar som bollplank för dig tillsammans med enhetschefen i ditt dagliga arbete.
På vår förvaltning tillämpar vi flextid och vi har aktiva hälsoinspiratörer som erbjuder olika aktiviteter med fokus på hälsa och friskvård.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
God kunskap om gällande lagstiftning och erfarenhet av myndighetsutövning, gärna erfarenhet av familjerätt.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, kreativ och har ett stort engagemang för att arbeta med familjerättsliga frågor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
2024-06-03
Publicerad
2024-02-08
Ansök senast
2024-03-01

Upplysningar

 • Eva Prediger
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 78 12
 • Lena Randholm
  Facklig företrädare, akademikerförbundet SSR
  Telefon: 073 340 85 27
  073 340 8527
 • Emma Björn
  Facklig företrädare, Vision
  Telefon: 035-13 98 85

Ansökan

Referensnummer
C177128 - 2024Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag