Specialpedagog till Vallåsskolan åk F-3

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vallåsskolan är en mångkulturell skola med cirka 750 elever i F-9. Arbetsplatsen kännetecknas av ett positivt utvecklingsklimat där organisationen stödjer skapandet av det lustfyllda lärandet, rutiner skapas för att de viktiga strukturerna ska fungera samt samverkan stärks mellan alla personalkategorier för att kunna verka professionellt och skapa en glädjefull vardag tillsammans. Här får du som anställd stor frihet att, tillsammans med ditt arbetslag, utforma arbetssätten utifrån era förutsättningar och här ges utrymme för medledarskap och möjlighet att tänka utanför boxen.

Inom ramen för EHT bedrivs ett yttre utvecklingsarbete som innefattar hela enheten F-3. Värdegrundsarbetet, Bredda Normen, leds och planeras av EHT. Just nu arbetar vi i tre arbetsgrupper kopplat till kränkningsutredningar, aktiv rast och normmedvetenhet. Vi ser värdegrundsarbetet som en förutsättning för lärande och i skapandet av en lärmiljö som främjar lärande och utveckling hos alla elever. Tillsammans skapar vi en kultur som är nyfikna i det som känns svårt och där kollegiet och vårt gemensamma lärande är den viktigaste resursen.

Vi söker nu en specialpedagog till Vallåsskolan F-3.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Vallåsskolan arbetar du med ett främjande och förebyggande arbete tillsammans med rektor, kurator, speciallärare, skolsköterska, psykolog och integrationssamordnare. Du stödjer arbetet med kartläggningar och uppföljningar och tar ett extra ansvar tillsammans med rektor för att säkerställa elevers behov av särskilt stöd och åtgärdsprogram. Du arbetar konsultativt mot kollegiet i arbetet med extra anpassningar. I din roll som specialpedagog ingår såväl nära arbete med elever som handledning av pedagoger, därför är du van att arbeta digitalt och har god kännedom om hjälpmedel och verktyg för lärande, digitalt och fysiskt. Ditt bemötande är lugnt och empatiskt, du strävar hela tiden efter att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Som specialpedagog tar du tillsammans med speciallärare ett övergripande ansvar för det specialpedagogiska arbetet i verksamheten. Du arbetar nära ledningen med skolutveckling, uppföljning och utvärdering. Du arbetar med att utveckla likvärdiga och tillgängliga lärmiljöer på skolan tillsammans med lärare och övrig personal.

Kvalifikationer

Du är utbildad specialpedagog och har erfarenhet av undervisning i skola.

Du behöver ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och kommunikativ. Du ser problemlösning som ett naturligt inslag i vardagen och känner dig trygg i att medleda kollegor och sätta elevens behov främst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Tjänsten är en semesteranställning
Publicerad
2023-02-24
Ansök senast
2023-03-24

Upplysningar

  • Kristina Abrahamsson
    Rektor
    Telefon: 072-189 22 96
  • Kristina Persson
    Arbetslagsledare
    Telefon: 072- 983 74 67

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00160Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!