• Halmstads webbplatser

Systemspecialist IT Infrastruktur

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren systemadministratör/systemspecialist som vill bli en del av vårt dynamiska, kompetenta och prestigelösa infrastrukturs-team. Du kommer att ansvara för administration, underhåll och optimering av våra servrar. En central del av rollen innebär att du kommer att arbeta med vår Azure-miljö och Active Directory/Entra ID, vilket kräver djup kunskap och erfarenhet av Microsoft-miljöer.

Som systemadministratör hos oss kommer du att:

• Utveckla och vidareutveckla vår IT-infrastruktur, inklusive administration av Azure och Active Directory/Entra ID.
• Hantera certifikat och domänhantering, inklusive inloggningsplattformar och rollbaserad behörighet.
• Implementera och övervaka säkerhetsåtgärder, inklusive IT-säkerhet och patchhantering.
• Leda och driva förändringsarbeten för att förbättra vår IT-miljö.
• Underhålla och uppdatera våra servermiljöer, med fokus på säkerhet.
• Dokumentera systemkonfigurationer, förändringar och skapa tydliga användarguider och tekniska rapporter.
• Kontinuerligt uppdatera dina kunskaper för att ligga i framkant inom området.

Vi underhåller och utvecklar vår IT-infrastruktur med fokus på säkerhet och effektivitet. Du kommer att leda arbetet med vår Azure Landing Zone och säkerställa att vår arkitektur håller en god säkerhet och standard.

På vår arbetsplats värdesätter vi en stark laganda och en hjälpsam kultur präglad av omtanke, innovation och driv. Vi erbjuder intressanta och spännande arbetsuppgifter, frihet under ansvar samt flexibilitet när det gäller arbetsplats och arbetstid. Här kan du jobba hemifrån vid behov, vara hemma med dina barn när det behövs och ta semester när du behöver. Arbetstempot är högt men hanteras effektivt genom vår starka teamkänsla och goda blick för kvalitet.

Om du söker en arbetsplats med en god kultur, utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med ett stöttande team, är detta rätt tjänst för dig. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

För att kvalificera sig för rollen som systemspecialist krävs flerårig erfarenhet som systemadministratör eller systemspecialist. Detta inkluderar arbete med AD-tjänster, serveroptimering, Azure. Vi tror att du antingen har arbetat som systemadministratör eller driftsansvarig i en större organisation. Erfarenhet av åtkomst och behörighetshantering är också nödvändig samt att du har omfattande kunskap om Microsoft Windows Server 2016, 2019 och 2022. Vi ser B-körkort som ett krav.

Det är meriterande om du har arkitektkunskap kring Microsoft Azure och god erfarenhet inom Entra ID och Active Directory. Kunskap kring Configuration Manager, ServiceNow och ITIL, samt erfarenhet av haveriberedskap och felsökning, är också fördelaktigt. Vidare ser vi systemkunskap inom exempelvis Sysman och erfarenhet av PowerShell som värdefullt. Självklart är det en fördel om du har relevanta certifieringar områden som IT-säkerhet och Microsoft.

Vi söker en person med stark analytisk förmåga och uppmärksamhet på detaljer, som kan lösa problem genom noggrann analys. Du sätter höga mål och arbetar systematiskt och uthålligt för att nå dem. Din förmåga att snabbt anpassa dig, hantera svårigheter och lösa problem är avgörande. Du är initiativtagande och söker hela tiden nya utmaningar och agerar med proaktivitet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt.
Publicerad
2024-06-28
Ansök senast
2024-08-13

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C193293 - 2024Ansök

Övrig information

Rollen är inplacerad i säkerhetsklassad befattning och godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll är en förutsättning för anställning.

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

Personligt brev i din ansökan undanbedes. Vänligen svara så utförligt på urvalsfrågorna som möjligt.