• Halmstads webbplatser

Trygghetsvärd till Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Vallåsskolan är en mångkulturell skola med cirka 710 elever i F-9-spannet. Arbetsplatsen kännetecknas av ett positivt klimat mellan kollegor och med våra elever. Här får du som anställd stor frihet att, tillsammans med sitt arbetslag, utforma arbetssätten utifrån just era förutsättningar och här ges utrymme för medledarskap och möjlighet att tänka utanför boxen. Skolan har ett kompensatoriskt uppdrag i samhället och för oss på Vallåsskolan så är det av vikt att du som personal ser värdet i nära samverkan med hemmen samt andra lokala aktörer inom området Vallås. Arbetet innebär således stort ansvar och behov av flexibilitet utifrån föränderligt behov, både på skolan och i lokalsamhället.

Arbetsuppgifter

Skolan har en central roll som skyddsfaktor när det kommer till barn och elevers framtidsutsikter. Det är känt att en utbildning av god kvalité främjar goda framtidsutsikter för barn och unga. Vi söker nu trygghetsvärdar till skolan som tillsammans med skolvärd kommer att skapa ett Trygghetsteam. Trygghetsteamet ska fungera som en stödinsats för elever och vuxna kring skolans otrygga situationer samt arbeta aktivt för att motverka risker så som rekrytering till kriminalitet, droger och annat normbrytande beteende. Trygghetsteamets övergripande uppdrag är att varaktigt stärka trygghet och studiero. Vi söker två personer som vill bygga relation med eleverna utanför undervisningen och som ser värdet av att skapa tillitsfulla relationer.

Som Trygghetsvärd är du en nyckelperson för skolan i relation till elevernas lektionsfria tid. Ditt uppdrag är att vara en närvarande vuxen under deras skoldag med fokus på deras raster, sociala samspel och beteenden. Du kommer att jobba för att upprätthålla skolans ordningsregler samtidigt som du bygger tillitsfulla relationer med eleverna. Din närvaro i skolans korridorer, närområdet utanför skolan ses som mycket viktig. Du kommer att ingå i ett team tillsammans med skolvärd och tillsammans så behöver ni ha en flexibilitet att fördela er på identifierade behov. Både långsiktiga och snabbt uppkomna behov i skolans vardag. Arbetet kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet samt ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. Du kommer även att representera skolan i samverkan med fokus på barn och elevers riskbeteenden. Du behöver ha förmågan att vara saklig och tydlig i din kommunikation med vårdnadshavare och andra myndigheter. Uppdraget kommer även att innefatta behov av viss dokumentation vilket ställer krav på formellt skrivande. Dock är det ej en huvudsaklig

Kvalifikationer

Socialpedagogexamen 3-årig, socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer lämplig. Alternativt en eftergymnasialutbildning i kombination med erfarenhet av arbete med ungdomar som arbetsgivaren bedömer har stor relevans för uppdraget.

Meriterande om du har erfarenhet av samverkan med socialtjänst, polis samt arbete med ungdomar i utsatta områden.

Vi lägger stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och din personliga lämplighet för arbetet.

INTERVJUER
Intervjuer till denna tjänst kommer att hållas torsdagen den 15 augusti.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning under läsåret 2024/2025 med möjlighet till förlängning.
Publicerad
2024-06-19
Ansök senast
2024-08-01

Upplysningar

  • Bodil Wichtel
    Rektor
    Telefon: 0709-136 463
  • Isabell Lagerblad
    Vision
    Telefon: 079-061 02 54

Ansökan

Referensnummer
C198765 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!