Förskollärare till Ängalyckans förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vi söker nu förskollärare till Ängalyckans förskola i Simlångsdalen med dess underbara natur och fina förskole gårdar där vi också bedriver del av vår undervisning.
Du kommer att få vara del av ett spännande pedagogiskt utvecklingsarbete under läsåret, specialpedagogik i förskolans praktik och förskolans systematiska kvalitetsarbete kopplat till barnens undervisning. Det finns en pedagogisk handledare och en special pedagog, kopplad till förskolan, som stöttar pedagogerna i arbetets olika delar.
Hos oss får du i genomsnitt sex timmars pedagogisk utvecklingstid per vecka, vilket bland annat innebär planering i arbetslaget, pedagogiskt forum, SKA-arbete och planering i tvärgrupper på respektive förskola. Som nyutexaminerad kommer du att få en mentor under ditt första år.

På de sex förskolorna på Vallås roterar pedagogerna mellan avdelningarna på sin förskola. Vi förutsätter att du som söker är flexibel och positiv till detta arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken förskollärare som vill utveckla och utmana både dig själv, dina kollegor och den pedagogiska verksamheten, då passar Ängalyckan, just dig!

Vi vill att alla i personalgruppen ska vara medupptäckare och kunna se varje enskilt barn. Våra lärmiljöer, både inne och ute, är undersökande, utforskande, tillåtande och tillgängliga utifrån läroplanens mål. Du kommer att ges utrymme till att i vardagen prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och rektor.

Vi ser att du bemöter barn, vårdnadshavare och kollegor på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda arbetsklimat.

Kvalifikationer

Du har förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan.

Du vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet, samt vara delaktig och känna ansvar för verksamheten som helhet i enlighet med Lpfö.18. Självklart har du goda datorkunskaper och ett kunnande inom IKT. Som förskollärare hos oss håller du dig uppdaterad kring forskning och teorier som du gärna delar med dig av i det kollegiala lärandet. Du har även en vilja att förändra, pröva, ompröva och tänka nytt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-03
Ansök senast
2023-02-03

Upplysningar

  • Carro Österman
    Rektor
    Telefon: 073-407 25 80
  • Sveriges Lärare
    Central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00021Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!