Elevassistent/resurspedagog till Esperedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Esperedsskolan är en F-6 skola med cirka 200 elever vilket gör den till en liten skola med stora möjligheter. Närhet till bad och isbana skapar goda förutsättningar för fritidsverksamheten och utomhuspedagogik. På Esperedsskolan präglas arbetsmiljön av humor, omtanke och stort ansvar för den egna verksamheten.

Skolan ligger i Oskarström som är en tätort 17 km utanför centrala Halmstad. Genom samhället flyter Nissan och dalgången kring Oskarström pryds av härliga lövskogar och imponerande natur.

Vi söker en resurspedagog/elevassistent till Esperedsskolan.

Arbetsuppgifter

Som resurspedagog/elevassistent arbetar du i skolan och hjälper en enskild elev eller flera elever som behöver stöd i klassen. Du ger stöd och stimulans utifrån elevens specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Det kan exempelvis handla om att stödja i läs- och skrivutveckling, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsnedsättningar. Under eftermiddagen arbetar du med våra elever på fritidshemmet och hjälper dem att få en meningsfull fritid.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med fullständig gymnasieutbildning med examen, så som elevassistentutbildning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Har du även en eftergymnasial högskoleutbildning med pedagogisk inriktning är det meriterande. Du bör ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn som elevassistent eller liknande.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-06-08
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-20
Ansök senast
2023-02-03

Upplysningar

  • Linda Norvik
    Rektor
    Telefon: 073-303 92 76
  • Kommunal exp.
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
BUN 2023/00061Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!