Kommunvux söker grundskollärare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Kommunvux i Halmstad söker nu grundskollärare inom svenska som andraspråk. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt ha ett stort engagemang för sina ämnen. Vi söker dig som drivs av att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. Samt som genom ett professionellt bemötande skapar tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande.


Undervisning kommer att ske på grundläggande nivå för vuxna. Som lärare på Kommunvux kommer du att arbeta i enlighet med målen i läroplanen och andra centrala och lokala styrdokument, samt ansvara för undervisning, bedömning och betygssättning. Som lärare hos oss kommer du även att ingå i ett arbetslag tillsammans med andra lärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk på grundskolenivå. Uppdraget kan komma att innebära ansvar som stödresurs för eleverna och erfarenhet av detta är därav meriterande.

Vidare är du en engagerad person som trivs med undervisning av vuxna. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Kommunvux arbetar med kollegialt lärande och uppdraget förutsätter att du har god samarbetsförmåga samt är kommunikativ med såväl arbetslag, rektorer och elever.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Annonsen avser rekrytering av 1-2 personer.
Publicerad
2023-01-23
Ansök senast
2023-02-06

Upplysningar

 • Karin Christiansen
  Biträdande rektor
  Telefon: 070- 819 42 92
 • Ulf Bergström
  Rektor
  Telefon: 073-598 76 58
 • Peter Reiter
  Sveriges Lärare
  Telefon: 072-083 80 45
  E-post: Peter Reiter
 • Murray Hutton
  Sveriges Lärare
  Telefon: 072-963 95 45

Ansökan

Referensnummer
UAN 2023/00044Ansök

Övrig information

Verksamheten är organiserad med semestertjänster och bedriver verksamhet året runt.

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga din lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsterna tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!