Förskollärare till Kärlekens förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

På Kärlekens förskola arbetar vi tillsammans över avdelningarna för att ge barnen bästa möjliga förutsättningar för utbildning och undervisning. Det innebär att du behöver vara flexibel, ansvarstagande och initiativrik samt ha ett lösningsinriktat arbetssätt. Kärlekens förskola är övningsförskolor och vi tar kontinuerligt emot studenter från Halmstads Högskola som gör sin VFU hos oss.

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare som vill arbeta och utvecklas tillsammans med barn och kolleger. Som förskollärare är du med och utvecklar förskolans pedagogiska verksamhet och kommer att arbeta med barn i åldrarna 1-5 år. Du är en förskollärare som utgår från barnens intressen, erfarenheter, behov och åsikter. Du har en förmåga att motivera och inspirera barnen genom att skapa sammanhang och lärmiljöer där deras nyfikenhet och lust att lära väcks. Genom att ta tillvara på barnens intressen får du dem att känna att de har inflytande över och delaktighet i sitt eget lärande.

Tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget planerar du, följer upp, dokumenterar, analyserar och utvärderar verksamheten systematiskt och kontinuerligt så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål och förskolans styrdokument.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan.

Krav:
• Du kommer att anställas på förskolan och förväntas arbeta där du bäst behövs för verksamheten.
• Du skall arbeta med ett gemensamt tema/projekt på förskolan
• Du skall planera över avdelningarna
• Du skall arbeta med aktionsforskning
• Du skall vara handledare till Vfu-studenter (om du inte har en handledarutbildning så förväntas du gå utbildningen till Vfu-handledare)

Det förväntas:
• Att du har en vilja att gå i dialog kring olika typer av dokumentation
• Att du har en vilja att ingå i nätverk med andra Reggio Emilia inspirerade förskolor samt andra förskolor som arbetar med aktionsforskning.
• Att du som pedagog vill förkovra dig genom att bl.a. läsa litteratur
• Att du har en vilja att förändra och tänka nytt. Pröva och ompröva.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-11
Ansök senast
2022-11-27

Upplysningar

  • Agneta Ödmark
    Rektor
  • Camilla Mitander
    Lärarförbundet

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01005Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!