• Halmstads webbplatser

Timavlönade inom vård och omsorg, kök eller lokalvård

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Bemanningscenter ger en väg in för alla våra viktiga timavlönade för korttidsbemanning. Vi rekryterar timavlönade till Socialförvaltningen, Serviceförvaltningen, Hemvårdsförvaltningen och till daglig verksamhet inom Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Stödassistent
Du har ett pedagogiskt arbete på ett gruppboende/ servicebostad där du ger stöd och omsorg för att brukarens förmågor och självständighet ska växa. Vi arbetar med människor som kan ha stora och omfattande funktionshinder såväl fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsvariationer. Du arbetar med att stödja, motivera brukare kring moment i vardagen i syfte att öka självständigheten för individen. I arbetsuppgifterna ingår personlig omvårdnad, hand-räck läkemedel, städ, tvätt, inköp och vid aktiviteter.

Personlig assistent
Du arbetar med att stödja en annan människa i vardagen på brukarens villkor i hemmet. Det är ett meningsfullt arbete där du hjälper en person med omfattande funktionsnedsättning att göra det hen skulle gjort utan sin funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv. Hjälpen kan handla både om vardagssysslor och om fritidsintressen. Du utför personlig omvårdnad och kan ha delegerade arbetsuppgifter som att ge medicin. Brukarens önskemål och behov styr arbetet.

Undersköterska/vårdbiträde Hemtjänst
Här jobbar du i "Årets hemtjänstkommun 2023"! Du förflyttar dig främst med bil eller cykel och hjälper våra kunder med vardagliga rutiner i hemmet. Som att klä sig, hjälp vid dusch, handräcka medicin - att vara det individuella stöd kunden behöver.

Undersköterska/vårdbiträde Äldreboende
Arbeta inom våra konceptboenden med olika teman och skapa en meningsfull tillvaro för våra äldre. Du stödjer våra kunder med bl.a. personlig omvårdnad, läkemedel och aktiviteter. Du möter kunder med minnessvårigheter eller psykiska funktionsnedsättningar på ett tryggt, stöttande och uppmuntrande sätt, samt anpassar ditt bemötande efter varje kunds behov och önskemål.

Lokalvård
Kan du känna stolthet över att hålla våra kunders lokaler fräscha och i gott skick? Är du metodisk, noggrann och har lätt att samarbeta? Då kanske jobbet som Lokalvårdare är ditt nästa jobb! Som timavlönad får du arbeta i olika miljöer och med människor inom kommunala verksamheter.

Kock, Köksbiträde
Som timavlönad får du arbeta i flera kök och skaffa dig bred erfarenhet. Vår verksamhet finns i såväl förskolor, skolor som inom äldreomsorgen. Arbetsuppgifterna är traditionella köksuppgifter dvs alla delar i ett kök från planering, matlagning till disk och städning. Arbetet är fysiskt och kan vara tungt men det finns många hjälpmedel. Kassahantering och service i kassa och matsal förekommer i vissa verksamheter. Utbildningskrav finns, se nedan.

Kvalifikationer

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss.
God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du måste kunna läsa och förstå instruktioner.

B körkort är meriterande samt att ha förmågan att kunna cykla. Inom lokalvård är körkort ett krav och att du kan börja arbeta 06.00 på morgonen!

Som person tar du gärna initiativ och kan arbeta ensam men du är också social, bygger goda relationer till kunder och kollegor. Ni tar gemensamt ansvar för god kvalitet i uppdragen. Du ska vara driven och ha rätt inställning till ditt uppdrag.

Vill du arbeta inom vård och omsorg ser vi gärna att du är utbildad undersköterska.

Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att jobba inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med brukare/kunder samt med anhöriga och kollegor.

Vill du arbeta inom kök ser vi gärna att du har en gymnasial utbildning till kock/köksbiträde eller en likvärdig utbildning. Vi har krav på genomförd utbildning i "Livsmedelshygien" och "Egenkontrollhantering" samt goda kunskaper kring specialkost.

För att arbeta hos oss måste du visa pass, nationellt id-kort eller personbevis på anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
15
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Publicerad
2024-06-07
Ansök senast
2024-09-30

Upplysningar

  • Bemanningscenter
    Rekryterare
    Telefon: 035- 13 67 00
  • Kommunal reception
    Facklig
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C193678 - 2024Ansök

Övrig information

Rekrytering kommer ske löpande, vi hör av oss inom en vecka per telefon, så svara även om du inte känner igen telefonnumret. Ha även koll i din mailbox och skräppost om du får meddelande från oss via Visma.

För att bli aktuell för anställning inom vård och omsorg vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen i oöppnat kuvert.

För att arbeta inom kök eller lokalvård måste du uppvisa ett belastningsregistret som heter "Arbeta i förskola och skola". Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "Arbeta i förskola och skola".

Vi kommer göra eventuell intern bakgrundskontroll innan intervju om du arbetat tidigare i kommunen.

Hos oss får du 1-3 dagars introduktions utbildning samt 3-6 dagars bredvid gång på den verksamheten du ska arbeta för att känna dig trygg i din anställning.

Vi har ett friskvårdsbidrag som alla anställda får ta del av.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.