• Halmstads webbplatser

Projektledare till IT-service

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

IT-service driver en effektiv IT-verksamhet med hög kompetens- och servicenivå där vi jobbar nära våra kunder. Alla medarbetare i kommunen använder IT-services tjänster, och indirekt alla kommuninvånare. I kommunens verksamheter hanteras runt 35 000 digitala verktyg, cirka 40 000 användarkonton och hundratals IT-system.

Vi möjliggör kommunens digitala utveckling vilket skapar förutsättningar för att verksamheterna ska kunna bedrivas på ett effektivare sätt. Vi tar vara på möjligheterna IT och digitalisering skapar genom att samordna, utveckla, utbilda, förvalta och automatisera kommunen. Med etablerade processer säkerställer vi hög effektivitet och kvalitet i vår IT-leverans. Vi drar nytta av, och bidrar i, regionala och nationella projekt.

Vi har en flexibel arbetsplats i centrala Halmstad med aktivitetsbaserade kontor. Möjligheten att delvis arbeta på distans är en självklarhet så länge det fungerar för våra kunder och intressenter.

Arbetsuppgifter

Söker du efter en spännande roll som projektledare med goda möjligheter att leda och bidra till en framgångsrik verksamhet? Då kan du vara en framtida projektledare på IT-service!

Vi tror på att arbetsuppgifterna styr var och när man utför dem. När det passar att vara på plats kommer du trivas i våra nya och fräscha aktivitetsbaserade kontor. Om du är lättsam, engagerad, nyfiken och har nära till skratt kommer du trivas i vårt gäng. För att få en bra start som ny projektledare i Halmstads kommun och för att ge dig goda förutsättningar att lyckas i din roll.

Som projektledare hos oss kommer du att ha en nyckelroll i att driva projekt från start till mål, säkerställa att de levereras i tid och inom budget. Du kommer att samarbeta med olika team och intressenter för att definiera mål och krav, samt effektivt hantera resurser för att nå dessa mål. Du arbetar nära med våra IT-tjänsteleveransgrupper för att säkerställa att projektresultaten matchar våra tjänstehanteringsprocesser. Genom att följa branschens bästa metoder bidrar du till att ständigt förbättra våra tjänsteleveranser, hantera risker och förändringar, och se till att alla är uppdaterade om projektets framsteg och utmaningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
• Driva projekt från start till mål, säkerställa leverans i tid och inom budget.
• Samarbeta med olika team och intressenter för att definiera mål och krav.
• Effektivt hantera resurser för att nå uppsatta mål.
• Säkerställa att projektresultaten matchar tjänstehanteringsprocesserna.
• Identifiera riskhantering för projektet och förändringar.
• Utvärdering och förbättring efter projektets avslut genom en grundlig utvärdering.
• Arbeta med att underhålla och förbättra vår tjänstestruktur.

Kvalifikationer

Vi tror att du som söker har utbildning inom projektledning och därigenom har en grundläggande förståelse för projektledningsprinciper och verktyg, inklusive att skapa enkla projektplaner och tidplaner. Du har även en grundläggande bekantskap med projektmetodik och terminologi.

Det är meriterande om du har erfarenhet samt en god förståelse för projektledningsmetoder och verktyg, med förmåga att tillämpa projektmetodik för att planera och genomföra IT-projekt, samt kunskap om riskhantering, resursplanering och intressenthantering. Vidare är det meriterande om du är certifierad inom PMP och har en förståelse för Scrum, Prince 2, Props, XLPM.

Du som söker har en god svenska i både tal och skrift samt b-körkort.

För att lyckas som projektledare hos oss har du ett strukturerat arbetssätt med fokus på tid, kostnad och kvalitet, van att fatta beslut och prioritera. Engagemang är en viktig egenskap därför är det viktigt att du känner personligt ansvar för dina arbetsuppgifter samt inser vikten av att leverera inom givna ramar. Ett positivt och prestigelöst förhållningssätt samt intresse för att utveckla dig själv och verksamheten är centralt.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-07-01
Ansök senast
2024-08-11

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C199535 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla anställda.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning tillkommer.

Ansök nu och bli en del av IT-service där omtanke, kundfokus och resultat går hand i hand!