• Halmstads webbplatser

Lärare inr fritidshem till Ranagårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Om Ranagårdsskolan 

Ranagårdsskolan ligger i det nybyggda bostadsområdet Ranagård och ska bli en F-9 skola för 800 elever, där kommer också finnas anpassad grundskola, mötesplats för unga efter skoltid och ett kombinerat skol- och folkbibliotek. Samarbete och samnyttjande mellan de olika verksamhetsformerna kommer att ske. Skolan kommer tas i bruk till höstterminsstarten 2024. Till hösten 2024 kommer ca 400 elever börja på skolan från förskoleklass till åk 8.

Att arbeta på Ranagårdsskolan innebär att du ingår i ett lag med olika lagdelar men där alla är viktiga för det slutgiltiga resultatet. Att få vara med och öppna en helt ny skola är för många en dröm. Nu kan den möjligheten finnas för dig!  

Vi söker nu en lärare i fritidshem som vill vara med och utveckla den ”Bästa möjliga skolan”! Delar av vår vision ser du nedan. 

Ranagårdsskolan ska bli den bästa möjliga skola vi kan erbjuda våra elever! 

Den bästa möjliga skolan tar ansvar för elevens hela skoldag från fritidshemmet och förskoleklass till åk 9. Vidare krävs det ett förhållnings- och arbetssätt där varje medarbetare förstår sin viktiga roll för helheten och har tron på att vi som individer och kollektiv gör skillnad för eleverna. För att bli den bästa möjliga skola krävs en vilja att ständigt utvecklas och lära, som individ och kollektiv. Den bästa möjliga skolan kräver en hög grad av samverkan mellan all personal.  Mina kollegors framgång är min angelägenhet.   

Läs vidare om skolans vision på: Om skolan - https://www.halmstad.se/barnochutbildning/grundskolaochfritidshem/grundskolorihalmstadskommun/ranagardsskolan.10995.html?mark=Ranag%C3%A5rdsskolan

Arbetsuppgifter

Till att börja med kommer du få den fantastiska möjligheten att tillsammans med andra starta upp och utveckla fritidshemmet på Ranagårdsskolan. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Vi ser att du i detta arbete axlar ett pedagogiskt ansvar som kräver både uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat. Arbetsuppgifter i klass ingår i uppdraget samt att planera och genomföra meningsfulla rastaktiviteter för de yngre åldrarna. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare inriktning fritidshem. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd inom neuropsykiatriska området är det meriterande. Du måste tilltalas av skolans vision som du tar del av via länk ovan. Detta innebär bland annat att du är en bra lagspelare

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2024-05-15
Ansök senast
2024-06-02

Upplysningar

  • Fredrik André
    biträdande rektor
  • Sveriges Lärare expedition
    Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C193345 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!