Samhällsvägledare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Medborgarservice finns i Andersberg och Vallås centrum. Här arbetar samhällsvägledare som kan vägleda och stötta när det gäller att kontakta myndigheter och kommunens olika verksamheter.
Våra samhällsvägsledare är professionella, engagerade och tillmötesgående i mötet med våra invånare. Förutom att hjälpa till med råd och vägledning i samband med frågor om kommunens service och stöd, hjälper de till att sprida information om samhället. De arbetar för hållbar utveckling i våra områden utifrån såväl förebyggande som främjande perspektiv.

De bidrar till delaktighet genom att planera och genomföra aktiviteter tillsammans med verksamheter, boende, föreningar och organisationer i området.

Det är av stor vikt att kunna hantera det svenska språket i tal och skrift flytande, och mycket önskvärt med god språklig förmåga även i andra språk samt digital kompetens.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
Erfarenhet av liknande arbete är ett krav.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid 75-100%
Tidsbegränsad till
2023-08-31
Tillträde
Tillträde 1/5 och anställningen avser 3-4 månader med möjlighet till förlängning.
Publicerad
2023-01-20
Ansök senast
2023-02-12

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KN2023/00023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!