Bibliotekarie med inriktning barn och unga samt bokbussen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Biblioteket i Halmstad söker nu en ny kollega till enheten Barnkultur, språk och läslust med placering på Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning samt bokbuss.
Vi söker dig som trivs bäst med att jobba tillsammans med barn och unga för att möjliggöra en meningsfull fritid. Du är väl förankrad i Barnkonventionen och med nyfikenhet och lyhördhet gör du barn och unga delaktiga i verksamheten. Du har en öppenhet för vad bibliotek kan innebära för unga människor och har en god insyn i hur biblioteket genom samverkan kan bidra till hela kommunens arbete för deras trygghet och utveckling.
Du är engagerad och genuint intresserad av barn och ungdomar och deras medievärldar. I arbetet ingår att tillsammans med kollegor initiera, planera och genomföra läsfrämjande aktiviteter på barns och ungas fritid, till exempel läsecirklar och program på loven gärna med kreativa idéer och mod att testa nytt. Du kommer också att bemanna informationspunkter på biblioteken och bokbussen. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamheten både på din enhet och för biblioteksverksamheten som helhet.
Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med kunniga och engagerade kollegor samt möjlighet till utveckling och kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen i Biblioteks och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna utifrån ett delaktighetsperspektiv. Du är utåtriktad och gillar att samarbeta med andra och att arbeta i nätverk av olika slag men är även van vid att arbeta självständigt och att omsätta idéer i praktiken som ger resultat. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier och digitala verktyg samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och B-körkort är önskvärt.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid Tillsvidare, 75% (möjligt med högre tjänstgöringsgrad)
Tillträde
Tillträde 230508 eller enligt ök.
Publicerad
2023-03-06
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

 • Lena Roosberg
  Enhetschef
  Telefon: 035-18 37 99
 • Jennie Henrysson
  DIK
  Telefon: 035-13 96 88
 • Sara Malm
  Vision
  Telefon: 073-851 08 96
  E-post: Sara Malm
 • Linda Abrahamsson
  Kommunal
  Telefon: 073-85 10 907

Ansökan

Referensnummer
KN2023/00052Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!