HR-specialist med inriktning rekrytering, vikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen har i uppdrag att styra, samordna, följa upp och stödja förvaltningarnas och bolagens arbete inom områdena medarbetarskap, ledarskap, kompetens, hälsa och arbetsmiljö samt lön och villkor.

Rekryteringscenters uppdrag är att arbeta med chefs- och, specialistrekrytering av tjänster som är tillsvidare eller långtidsvikariat. Grunden för rekryteringsarbetet i Halmstads kommun är kompetensbaserad rekrytering och arbetet präglas av professionellt chefsstöd, nytänkande och flexibilitet. Som HR-specialist med inriktning rekrytering kommer du att bidra till att utveckla rekryteringsarbetet och metoder med utgångspunkt i kvalitet, resultat och uppföljning.

Arbetsuppgifter

Kompetensbaserad rekrytering, fördomsfrihet, likvärdighet, leverans, relationsskapande och rätt person på rätt plats. Är detta ord och begrepp du kan identifiera dig med? Då kan du vara Rekryteringscenters nya HR-specialist!

Vår kollega går på föräldraledighet och vi söker nu dig som vill komplettera vårt härliga team till och med september 2024. Som vår nya kollega blir du en av fem HR-specialister som dagligen stödjer Halmstads kommuns chefer i kompetensbaserad rekrytering. Du agerar konsultativt stöd till chefer i kompetensfrågor och rekrytering. I denna roll förväntas du driva det operativa arbetet i rekryteringsprocesser för specialister framåt och slutföra det på ett professionellt sätt utifrån gemensamma processer. Du säkerställer kvalificerat och individuellt stöd med marknadsföring, kravprofiler, urval, intervjuer och testning samt referenstagning. En viktig del är att skapa förtroendefulla relationer då HR-specialisten är ansiktet utåt för Halmstads kommun i mötet med kandidater, externa samarbetspartners och interna medarbetare och chefer i vår organisation. Vi stödjer samtliga verksamheter inom koncernen varför du förväntas att självständigt planera ditt arbete effektivt för att kunna hantera flera rekryteringar samtidigt.

Vi erbjuder dig ett roligt och samhällsnyttigt uppdrag med många kontaktytor där du ges möjlighet att vara en viktig del av kommunens chefs- och specialistförsörjning. Du får verka och påverka i ett av Halmstads kommuns viktigaste uppdrag- kompetensförsörjning!

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har högskoleutbildning inom HR- området eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du är en god kommunikatör som har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift samt är van att använda dator och telefon som ditt främsta verktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

• Minst ett års erfarenhet av kvalificerat rekryteringsarbete i en större organisation (framtagande av kravprofil, annonsering, urval, intervjuer samt referenstagning).
• Erfarenhet av att arbeta med något testverktyg.
• Erfarenhet av tidigare arbete med specialistrekrytering.
• Erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering.
• Erfarenhet av arbete med samtalsteknik.
• Erfarenhet och kunskap om våra kärnverksamheter.

Du är en positiv och relationskapande person som kommer bra överens med medarbetare och chefer på alla nivåer. Du är en person som samlar och delar med dig av kunskap för att stödja beslutsfattande samt aktivt söker återkoppling för att utveckla dig själv och verksamheten. Du är en duktig organisatör som självständigt kan planera upp ditt och andras arbete samt är lyhörd inför andras behov. Du är mån om att leverera med kvalitet och i tid och kan omprioritera vid behov. Detta uppnår du genom din förmåga att arbeta systematiskt, metodiskt och effektivt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-11-01
Tillträde
Tillträde i början av februari 2023.
Publicerad
2022-11-24
Ansök senast
2022-12-11

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KS 2022/00656Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering där vi efter urval kommer att genomföra telefonintervjuer, urvalsintervjuer med arbetspsykologiska tester samt intervju med rekryterande chef.

Varmt välkommen med din ansökan!