Enhetschef till Geodataenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad.
Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun.
Vår förvaltning ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov, lantmäteriförrättningar, miljö- och hälsoskyddsfrågor. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Halmstad. Vill du vara med och påverka?

Geodataenheten har tre verksamhetsområden: kartframställning, mätning samt ansvar för kommunens GIS-verksamhet, där sammanhållningen mellan verksamhetsområdena präglas av stort kamratskap och hjälpsamhet.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en roll med stort fokus på utveckling? Då kan du vara vår nya enhetschef!

Som en del i vår strävan att förverkliga övergripande mål kommer du som vår enhetschef ansvara för utveckling och uppföljning av verksamheten utefter ekonomiska förutsättningar. Till detta kommer du även agera chefstöd i sakkunskap och processfrågor kopplat till bygglov och geodatabehov.

Dina ansvarsområden kommer att omfatta verksamhet, personal och budget där du leder och utvecklar en grupp om 18 mycket skickliga medarbetare bestående av bland annat mät-, kart- och GIS-ingenjörer. Du har det övergripande ansvaret för att planera och följa upp gruppens arbete gentemot uppsatta mål. Utöver att leda den egna verksamheten kommer du även ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi att du har minst ett års erfarenhet som chef med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Har du arbetat som chef inom offentlig verksamhet är detta meriterande. Har du dessutom en högskoleutbildning inom bygg, lantmäteri eller IT eller liknande utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig är detta ett plus. Likaså om du har genomfört ledarskapsutbildning så som utvecklande ledarskap. Du har god datorvana och kan enkelt hantera MS Office och din goda kommunikationsförmåga gör att du har lätt för att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Som ledare har du ett tillitsbaserat förhållningssätt samtidigt som du kan anpassa ditt ledarskap utifrån individens behov. Du har förmåga att inspirera och vilja att samverka inom och utanför organisationen. Genom din drivkraft coachar du andra för att skapa engagemang och delaktighet i det dagliga arbetet. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och arbetar för att skapa förutsättningar för att medarbetare ska kunna utvecklas genom att ta tillvara deras kompetens, kreativitet och därigenom forma en trivsam arbetsmiljö.

En av dina styrkor är att kunna analysera behov och vidareutveckla verksamheten utefter framtida utmaningar.
Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med hållbar ekonomi och har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-11-11
Ansök senast
2022-11-27

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BN 2022/00039Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Denna rekrytering är kompetensbaserad där vi efter urval genomför telefonintervjuer, urvalsintervjuer via Teams med tillhörande tester samt intervju med rekryterande chef.

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.