Timanställda arbetsterapeuter till Nymansgården, växelvård och korttidsboende

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ingå i vårt väl fungerande team tillsammans med ett 100-tal kollegor med bred erfarenhet från olika verksamheter. Du kommer att täcka upp vid plötsliga vakanser och då verksamheten kräver förstärkning.

Som arbetsterapeut har du tillsammans med en fysioterapeut ansvar för den övergripande rehabiliteringen på nya moderna korttiden och rehabcenter.

Korttidens huvudsakliga uppgift är att ta emot färdigbehandlade patienter från sjukhuset som inte är redo att flytta hem eller in på särskilt boende. Vi utgår från kundens behov och sammanställer en plan som följs för att kunden ska få den bästa möjliga vård. Samarbetet i arbetsgruppen viktigt.

Arbetsgruppen består av undersköterskor, legitimerad personal som sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt koordinator och enhetschef.

Palliativa avdelningen tar emot kunder som är i livets slutskede och som behöver lindring och lugn. Självklart utgår vi från kundens behov, lyssnar in anhöriga, använder vår expertis för att utforma en värdig palliativ vård.

Växelvården är en avdelning där vi växelvis tar emot kunder från ordinärt boende. Oftast är det en anhörig som utför en stor del av omsorgen till vardags och som behöver stöd och avlastning periodvis. Här kan fokus vara på rehab och lite fler aktiviteter.

Dina arbetsuppgifter innebär ADL bedömningar, hjälpmedelsförskrivning, träning av ADL förmåga, utfärdande av intyg inför bostadsanpassning samt instruera/utbilda/handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Åtgärderna utgår från patientens mål och behov och anpassas individuellt med syfte att stödja till ökad självständighet och delaktighet i vardagslivet.

Vi erbjuder dig ett trevligt arbetsklimat med nära kollegialt samarbete där du tillsammans med teamet planerar din arbetsdag. Kompetensutveckling erbjuds kontinuerligt för att hålla hög kvalitet och möta kundernas behov.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut. Du bör ha erfarenhet av arbete som arbetsterapeut samt gärna ha kunskap eller erfarenhet av att arbeta med äldre personer.

Vi söker dig som tycker om att samarbeta med kollegor och andra professioner i organisationen. Övriga personliga egenskaper som vi värderar är engagemang, lyhördhet och förmågan att planera din egen arbetsdag samt ta egna beslut.

I arbetet innebär det även att du ska vara kommunikativ och ha lätt för att skapa nya kontakter. Vi vill även att du har förmågan att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där kundens resurser och förmågor sätts i fokus.

Du har förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och använder obehindrat olika digitala system och dokumenterar i vårt dokumenthanteringssystem enligt gällande lagstiftning.

Körkort (B med manuell växellåda) är ett krav då det kan ske resor till kunders hem utanför korttiden.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Publicerad
2024-01-08
Ansök senast
2024-02-29

Upplysningar

  • Jessica Nilsson
    Enhetschef
  • Jessica Larnestav
    arbetsterapeuter
    Telefon: 0720-848237

Ansökan

Referensnummer
C157858 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg, betyg och referenser.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen.

Varmt välkommen med din ansökan!