Helganställning inom vård och omsorg för deltidsarbetande, föräldralediga, studerande & pensionärer

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Vill du göra skillnad i människors vardag, tjäna lite extra pengar och samtidigt få erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg?

Vem söker vi?
Alla som har en annan huvudsaklig sysselsättning - deltidsarbetande, föräldralediga, pensionärer eller studerande som fyllt 18 år- alla studerande på gymnasienivå, vuxenutbildning och universitetsstudier som är intresserade av att arbeta inom vård och omsorg.

Vad innebär helganställning?

Som helganställd hos oss arbetar du fredag till söndag på en arbetsplats inom äldreomsorgen. Det kan exempelvis vara på ett äldreboende eller inom hemtjänsten.
Helganställning är en tidsbegränsad, allmän visstidsanställning på 40-67 procent och anställningen är terminsvis.

Schema och arbetstider?
Schemalagd arbetstid varje helg, men minst varannan helg. Arbetstiderna varierar men förslag på tider är: 7:00 - 16:00 eller 16:00 - 22:00

Helganställning går inte att kombinera med en annan anställning, exempelvis timanställning, inom Halmstads kommun. En helganställning utesluter inte möjligheten att söka och få sommarjobb i kommunen.

Som helganställd inom Hemvårdsförvaltningen får du:

• Arbeta med något meningsfullt; gör skillnad i människors vardag
• Erfarenhet av vård och omsorgsarbete
• Schemalagd arbetstid förlagd till helger (fredag-söndag)
• Fast inkomst
• LAS-dagar - vilket efter ett års anställning leder till företrädesrätt till kommande tjänster
• Friskvårdsbidrag

Hos oss erbjuds du ett flexibelt arbete där vi skapar en god vardag för de boende genom vård, omsorg och service utifrån den enskildes behov och önskemål. I detta ingår bland annat medicinska insatser som utförs på delegation från sjuksköterska, personlig omvårdnad, städning, tvätt och i förekommande fall inköp. Förutom att utföra praktiska arbetsuppgifter ska du kunna dokumentera händelser kring kunden samt ha kontakt med anhöriga och andra professioner i arbetet kring kunden.

Du förväntas att arbeta självständigt utifrån genomförandeplanen och i enlighet med våra värdegrundsord - Tillit - Ödmjukhet - Respekt.

Som anställd på hemvårdsförvaltningen och Halmstads kommun får du en grundplacering på en enhet. I anställningen ingår det att du med ett öppet sinne ska kunna arbeta på andra enheter om verksamheten kräver det.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för anställning krävs huvudsaklig sysselsättning i form av studier eller pension samt att du inte är yngre än 18 år.

Då vår verksamhet är bilburen krävs det för en del av tjänsterna att du har giltigt B-körkort för manuell växellåda, vana av att köra bil samt förmåga att kunna cykla.

Vi har krav på att du ska kunna utföra viss delegering och ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att utföra medicinska insatser på delegation av sjuksköterska.

Vi arbetar med att hålla oss uppdaterade i system som underlättar dokumentation och medicinhantering och det är ett krav att du har kunskaper och intresse av att arbeta med olika datorsystem och telefon som hjälpmedel i ditt arbete.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande, team-och verksamhetsorienterad samt att du självklart sätter kunden i fokus. Du har förmåga att fatta snabba och väl avvägda beslut i svåra situationer.

Vi värdesätter också att du är en trygg person och att du arbetar efter hemvårdsförvaltningens värdegrund med ledorden - Tillit, Respekt och Ödmjukhet. Vår gemensamma värdegrund utgår från mötet med och samspelet mellan människor.

För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
40
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid Helganställning mellan 40% - 67% utifrån önskemål
Tidsbegränsad till
2023-01-31
Tillträde
Från slutet på augusti månad eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-08-19
Ansök senast
2022-10-09

Upplysningar

  • Kommunal
    Telefon: 035-138070
  • Magdalena Johansson
    Enhetschef
    Telefon: 0703-735278
  • Kontaktperson rekryteringE-post: Kontaktperson rekrytering

Ansökan

Referensnummer
C99217 - 2022Ansök

Övrig information

Blir du kallad, tar vi kontakt med dig per telefon eller mail från Visma så svara på okända nummer och kolla i skräpposten så du inte missar svar från oss.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen

Varmt välkommen med din ansökan!