Rektor till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

På Kattegattgymnasiet kallar vi oss en hjärnsmart skola då vi har ett tätt samarbete med hjärn- och skolforskare kopplat till vårt utvecklingsarbete. Vi är stolta över vår täta samverkan med näringsliv och högskola både gällande våra högskoleförberedande- och yrkesprogram. Hos oss får du arbeta i helt nya lokaler.

Arbetsuppgifter

Vill du ingå i ett engagerat och erfaret rektorsteam och ta dig an ett uppdrag där du får arbeta med skolutveckling? Vi söker nu en driven rektor till Kattegattgymnasiet, Bygg- och anläggningsprogrammet! Vi kan erbjuda dig spännande uppdrag där du får leda duktiga pedagoger och möjliggöra en god samverkan med omgivande samhälle och högskola. Välkommen med din ansökan!

Som rektor hos oss kommer du ha ett övergripande ansvar för elever, personal, ekonomi och arbetsmiljö inom ramen för ditt program. Du ingår i skolans ledningsgrupp tillsammans med andra rektorer samt gymnasiechef. Här hamnar du i en prestigelös och samarbetande miljö där goda möjligheter till bollplank och stöd finns. Vidare kommer du tillsammans med dina medarbetare leda det systematiska kvalitetsarbetet utifrån lokal utvecklingsplan samt ansvara för att programmet uppfyller en god kvalitet i enlighet med gällande lagstiftning och styrdokument. Du förväntas bygga goda nätverk med aktörer från näringsliv, föreningsliv, myndigheter och högskola samt vara en ambassadör för skolan för att attrahera potentiella elever. I tjänsten ingår också rekrytering.

I tjänsten kommer det även att ingå planering och utformning av den nya skolbyggnaden som Bygg- och anläggningsprogrammet kommer att tillhöra.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du har pedagogisk erfarenhet från arbetslivet. Det är meriterande om du har erfarenhet som skolledare eller erfarenhet av att leda andra i pedagogiska utvecklingsprocesser. Du har en relevant akademisk utbildning inom pedagogik, eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet som uppfyller kraven för pedagogisk insikt.

Utbildningsmässigt ser vi det som meriterande med någon/några av följande utbildningar:
• Rektorsutbildning
• Framtidens skolledare
• Morgondagens ledare
• Utvecklande ledarskap
• Eller annan förberedande skolledarutbildning

Vi ser det som nödvändigt att du har en god svenska i både tal och skrift. Det är ett extra plus om du har en annan språklig bakgrund.

Du är en pedagogisk ledare och har förmågan att peka ut riktning för dem du leder. Du är skicklig på att bygga kapacitet hos andra för att de ska visa mod, utvecklas och lyckas i sina uppdrag. Du drivs av mötet med människor, gillar att arbeta i team och har lätt för att anpassa dig och samarbeta. Vidare är du en skicklig nätverkare och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Rektorsuppdraget är komplext och därför ser vi att du är en person som ser möjligheter där andra ser hinder och som står stadigt när det blåser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarats eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-18
Ansök senast
2022-11-28

Upplysningar

 • Rikard Sjödahl
  Gymnasiechef
  Telefon: 070-598 74 74
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Hans-Ove Sandberg
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 070-560 47 88

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00448Ansök

Övrig information

I denna rekrytering tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering med telefonintervju, urvalsintervju med tester samt intervju med rekryterande chef.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!