• Halmstads webbplatser

Grundskollärare till Slottsjordsskolan Söder årskurs 1-3, vikariat

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Slottsjordsskolan Söder är en lågstadieskola i Halmstad och tar emot elever i årskurs F-3. Vi har ett centralt läge med en fantastisk skolgård och utemiljö. Närheten till skog, hav och strand bidrar till en kreativ och lustfylld lärmiljö. På Slottsjordsskolan Söder möter du engagerade pedagoger som i samarbete med hemmen arbetar mot elevernas individuella mål. Vi erbjuder eleverna en trygg miljö där vi lär av och med varandra. För oss är det viktigt att alla elever utmanas, trivs och känner glädje. Skolan har i dagsläget drygt 200 elever fördelade på två avdelningar. Till varje avdelning hör ett åldersblandat fritidshem för elever i årskurs F-2 och eleverna i årskurs 3 utmanas och umgås på vårt fritidshem för år 3. Vi arbetar i team med lärare skola och fritidshem och utvecklar undervisningen tillsammans i olika forum.

Intill Slottsjordsskolan Söder ligger Slottsjordsskolan Skepparen. Vi är två olika skolenheter men med ett nära samarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig med behörighet att undervisa i årskurs 1-3 och ser fram emot att få bjuda in dig till att bli en del av vår skolas gemenskap. Vi är alla på skolan varandras arbetsmiljö och du måste vilja vara en del i ett team. Vi är stolta över vår verksamhet och skolans fina resultat. Vi har närvarande, engagerade pedagoger och skolans relativt lilla storlek skapar en familjär atmosfär där man har bra möjligheter att se varje elev. Vi vet att höga förväntningar och en väl utvecklad undervisning påverkar elevernas måluppfyllelse. Tjänsten innebär samverkan och utmaningar, skratt och trivsel. Vi ser att förmågor som engagemang, lösningsfokus och drivkraft kan komma till användning.

Som lärare i åk 1-3 planerar, genomför och utvärderar du undervisningen utifrån nationella mål och skolans lokala utvecklingsplan. Det ställer krav på samverkan med kollegor i en prestigelös andra. I uppdraget krävs en god förmåga att analysera elevernas behov av undervisning och metod. Utifrån resultat och identifierade behov skapar du regi för lärande som gynnar elevernas lärande och trivsel.

Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet
Du är van att arbeta digitalt och har god kännedom om hjälpmedel och verktyg för lärande, digitalt och fysiskt.

Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande och har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i årskurs 1-3.

Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktigt.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vikariat under perioden 2024-08-06 till 2025-06-16.
Publicerad
2024-04-24
Ansök senast
2024-05-17

Upplysningar

  • Sandra Westergren
    Rektor Slottsjordsskolans Söder
    Telefon: 0723-866460
  • Gun-Marie Jeppsson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
C190125 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!