Pressansvarig

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken och engagerad person som känner igen en bra nyhet och kan förädla den till vass presskommunikation? Vill du vara med och bidra till demokrati, öppenhet och förtroende i Halmstads kommun? Då kan du vara vår nästa pressansvariga! Vi söker just nu en pressansvarig till vår kommunikationsavdelning på kommunledningsförvaltningen.

I rollen ingår bland annat:
•Omvärldsbevaka, följa medieflöde samt kommunens händelser och beslut.
•Arbeta proaktivt och självständigt med presskommunikation
•Skriva pressmeddelanden, arrangera presskonferenser samt ge stöd till talespersoner.
•Kunna hantera svåra och ibland akuta mediesituationer, ta fram budskap, frågor och svar.
•Upprätta mallar, avtal, rutiner inom området, utbilda kollegor och utveckla arbetssätt.
•Skapa professionella relationer med lokal media.
•Arbeta som utsedd kommunikatör till avdelning/verksamhet
•Ta fram kommunikationsplaner, producera innehåll och publicera i olika kanaler.
•Samverka med kollegor och bidra i kommunikationsarbetet på förvaltningar/bolag.

I tjänsten ingår beredskap var sjätte vecka då du är kommunikatör i beredskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom media och kommunikation, journalistik eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser att du har minst två års erfarenhet av medie- och kommunikationsarbete i större organisation med vana av operativt kommunikationsarbete i olika kanaler. Vidare har du en god systemkunskap om verktyg inom kommunikationsområdet.

Vi ser det som meriterande om du har flerårig erfarenhet av arbete med press- och mediefrågor. Det är också meriterande om du har genomfört stabsutbildning och arbetat med kriskommunikation. Vidare ser vi det som ett plus om du har egen ledarerfarenhet eller vana av att stödja chefer i samband med utmanande mediehändelser.

Vi tror att du som söker har ett stort samhällsintresse och arbetar proaktivt för att hitta nya berättelser att lyfta fram. Du har förmågan att ha örat mot rälsen och du kan förvandla en byråkratisk handling till en fångande, kortfattad och begriplig text. Som person är du lugn, stabil och har lätt för att knyta kontakter. Du prioriterar självständigt och fokuserar på rätt saker även under press. Du producerar skrivet innehåll av hög kvalitet, du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och har ett nyfiket förhållningssätt.
Och vi tror att du har ett hjärta som klappar för Halmstad.

B-körkort och tillgång till bil är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten och välkomnar mångfald.

Är du vår pressansvariga? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
I mitten av augusti.
Publicerad
2024-02-05
Ansök senast
2024-02-19

Upplysningar

 • Charlotta Edin
  Kommunikationsdirektör
  Telefon: 035-137811
 • Henrik Axelsson
  Tf kommunikationschef
  +46 737146098
 • Hannah Bjerke Nilsson
  HR-specialist
  Telefon: +46 720833876

Ansökan

Referensnummer
C175333 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalsprocessen vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett mejl med tester att genomföra som hjälper oss på ett objektivt sätt att matcha rätt person till tjänsten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!