Studentmedarbetare till läxhjälp och aktiv fritid, Andersberg

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

I samverkan mellan Biblioteken i Halmstad, HFAB och Teknik och fastighetsförvaltningen inom ramen för den kommunövergripande Taktisk grupp integration söker vi nu studentmedarbetare för läxhjälp på Medborgarservice Andersberg och fritidsaktiviteter i Kombihallen.

Vi erbjuder dig ett utvecklande och utmanande arbete där du tillsammans med andra kunniga kollegor bidrar till integrations- och individstärkande verksamhet i närområdet genom att stötta unga och vuxna i studier och en aktiv och hälsosam fritid. Dina närmsta kollegor kommer vara en aktivitetsvärd samt två studentmedarbetare. De två olika aktiviteterna, läxhjälp och aktiv fritid, söker olika kompetenser men tanken är att samtliga 3 studentmedarbetare och aktivitetsvärd deltar på alla tillfällen tillsammans. Deltagarna kommer bjudas på mellanmål vid varje tillfälle.
Läxhjälpen riktar sig till ungdomar och vuxna från högstadiet, gymnasiet och inom vuxenutbildning, inklusive SFI och kommer ske tisdagar 18:00-21:00. Här söker vi två studentmedarbetare som gärna har inriktning mot språk/humaniora samt matematik/naturvetenskap.

Aktiv fritid riktar sig till ungdomar från övre högstadieåldern och gymnasiet och kommer ske på fredagar kl. 19:00-22:00 i Kombihallen. Här söker vi en studentmedarbetare inom exempelvis idrottslärarprogrammet eller hälsopedagogik. Uppdraget består i att möjliggöra såväl spontana som organiserade aktiviteter som planeras tillsammans med ungdomarna. Kombihallen är en inomhusanläggning med konstgräs där det finns goda förutsättningar för olika typer av fysisk aktivitet.

Tjänsterna ingår i enhet Delaktighet och inkludering på Biblioteken i Halmstad.

Kvalifikationer

Du ska studera på Högskolan Halmstad (eller på distans hos annat lärosäte) inom ämneslärarprogram, hälsopedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och utgår från hjälp till självhjälp-principen, där människor genom coachning och stöd får ökade möjligheter att bli mer självständiga som individer. Du har erfarenhet av att möta människor från olika delar av världen och att ta sig runt språkliga hinder. Du har ett intresse för integration och att människor ska kunna vara inkluderade och delaktiga i vårt demokratiska samhälle. Du har ett gott bemötande god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt att tala inför grupper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid Omfattning: ca 7 timmar (2 kvällar a 3,5h) per vecka.
Tidsbegränsad till
2023-12-31
Tillträde
Anställningsform: Enligt studentmedarbetaravtalet Tillträde enligt överenskommelse, senast januari 2023
Publicerad
2022-11-09
Ansök senast
2022-11-30

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
KN2022/00158Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!