Behandlingsassistent tillsvidare natt, utrednings och akutenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Hej, jag heter Åsa Gustavsson och är chef för Utrednings-och akutenheten (UAE) på vuxenavdelningen på socialförvaltningen. Vi finns till för personer med beroendeproblematik/samsjuklighet. Samtliga klienter har ett substansmissbruk.

En medarbetare går mot nya utmaningar och nu söker jag en ersättare för hen. Som behandlingsassistent på vår enhet arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och socialrådgivare. Eftersom det är en nattjänst arbetar du ensam, men behöver arbeta utifrån teamets rutiner.

Ni samverkar med externa vårdaktörer, brukarorganisationer och andra myndigheter. Vi får uppdrag på remiss från vuxenheten. Vi arbetar aktivt med att fortsätta utveckla vårdkedjan tillsammans med andra enheter inom avdelningen.

Som dina blivande chef arbetar jag tillsammans med dina framtida kollegor, för att vi ska trivas på jobbet och finna stöd i varandra.

Som behandlingsassistent på UAE som är vårt kommunala HVB-hem med 10 platser, arbetar ni i team tillsammans med socialrådgivare. Du kommer hålla i stödsamtal med de som är inskrivna på boendet. Genom samtal försöker du hjälpa och motivera personen att förändra sitt liv. Andra arbetsuppgifter kan vara att sköta mat- och medicin-hantering och att delta i olika aktiviteter tillsammans med klienterna. Du kommer också att utföra drogtester.

Placeringstiden för de placerade på enheten är oftast under en kortare tid med individuellt behovsanpassad planering.

Kvalifikationer

Jag söker dig som:
• är utbildad inom vård och omsorg eller som arbetsgivaren bedömer har likvärdig kompetens.
• Har erfarenhet av att arbete med enhetens målgrupp samt har god kunskap om de metoder som används på enheten.
• har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• har erfarenhet av lågaffektivt bemötande .
• är stresstålig och flexibel och gillar socialt förändringsarbete och vård och omsorgsarbete.
• har B-körkort.

Vi ser gärna att du har kännedom om:
• Dokumentation
• MI
• Att arbeta med feedback.
• Vård och stödsamordning

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
10 April - 2023 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-20
Ansök senast
2023-02-08

Upplysningar

  • Kommunal
    Telefon: 035-138080
  • Åsa Gustavsson
    Enhetschef

Ansökan

Referensnummer
SN2023/00026Ansök

Övrig information

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstidens gång.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.