Helg- och tim-anställning - undersköterskor och vårdbiträden till äldreomsorgen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Välj det viktigaste jobbet - personliga möten som gör skillnad!

Under hösten och vintern 2022 söker vi dig som vill arbeta på en helgasntällning/timanställning och eventuellt vikariat som undersköterska och vårdbiträde i våra verksamheter. Vi söker personal som kan arbeta på våra hemtjänstgrupper i och utanför Halmstads centrum, till våra särskilda boenden, vårt korttids-boende samt till vår larm- och natt-patrull på semestervikariat. (Se beskrivning av områdena längre ned i annonsen)

Du måste vara 18 år eller äldre och kunna arbeta i genomsnitt minst tre tillfällen per vecka eller på ett längre vikariat.

Schema och arbetstider?
Som timanställd lägger du din tillgänglighet utifrån hur du kan arbeta. Som helganställd kan välja att arbeta mellan 40-67 procent, schemalagd arbetstid förlagd till helger, minst varannan helg (fredag-söndag) och anställningen är terminsvis. Som vikarie får du ett schema med arbetstid varannan helg och såklart lediga dagar under veckan. Arbetstiderna varierar men de vanligaste tiderna är: 7:00 - 16:00 eller 16:00 - 22:00.

Skriv i din ansökan vilken typ av anställning du söker.

Vad finns det för fördelar med arbetet hos oss?
• Arbeta med något meningsfullt - gör skillnad i människors vardag
• Erfarenhet av vård och omsorgsarbete
• LAS-dagar - vilket efter ett års arbete leder till företrädesrätt till vakanta tjänster
• Friskvårdsbidrag

Hemtjänst: Du förflyttar dig främst med bil och ibland cykel mellan kunder och hjälper kunder med vardagliga rutiner - som att klä sig, hjälp vid dusch, hand-räcka medicin, vara det individuella stöd kunden behöver.

Särskilt boende: (äldreboende) Finns somatisk avdelning och avdelning med inriktning demens. Hjälper kunder med vardagliga rutiner - som att klä sig, hjälp vid dusch, hand-räcka medicin, vara det individuella stöd kunden behöver. På demensavdelning är det extra viktigt med personal som kan sprida lugn och trygghet till kunderna.

Korttidsboende: Här bor kunder som behöver extra hjälp pga sjukdom eller skador vilket ställer krav på dig som personal på initiativtagande, lyhördhet och professionalitet i din roll som undersköterska.

Larm-och natt-patrullen arbetar i huvudsak med att besvara och åtgärda larm.

Kvalifikationer

Vi söker vi främst dig som har en godkänt utbildning som undersköterska eller har en annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du ingen utbildning inom området är du välkommen att söka då vi erbjuder en gedigen introduktionsutbildning och bredvid-gång på arbetsplatsen.

Då vår verksamhet är bilburen krävs det på många enheter att du har giltigt B-körkort för manuell växellåda samt vana av att köra bil. Vid vissa tillfällen krävs också förmåga att kunna cykla.

Vi har krav på att du ska kunna utföra viss delegering och ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att utföra medicinska insatser på delegation av sjuksköterska.

Vi arbetar med att hålla oss uppdaterade i system som underlättar dokumentation och medicin-hantering och det är ett krav att du har kunskaper och intresse av att arbeta med olika datorsystem och telefon som hjälpmedel i ditt arbete.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande, team-och verksamhetsorienterad samt att du självklart sätter kunden i fokus. Du har förmåga att fatta snabba och väl avvägda beslut i svåra situationer.

Vi värdesätter också att du är en trygg person och att du arbetar efter hemvårdsförvaltningens värdegrund med ledorden - Tillit, Respekt och Ödmjukhet. Vår gemensamma värdegrund utgår från mötet med och samspelet mellan människor.

För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl i svenska i tal och skrift.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
50
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-07-29
Ansök senast
2022-10-09

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C94661 - 2022Ansök

Övrig information

Blir du kallad, tar vi kontakt med dig i ett telefonsamtal eller per mail från Visma - svara i telefon på okända nummer samt kolla i skräpposten så du inte missar svar från oss. Markera Visma som säker användare så ser du svaren från oss direkt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen.

Vi kommer gå igenom urvalet löpande innan ansökningstiden har gått ut och kommer att kalla kandidater till intervju löpande. Intern bakgrundkontroll kan förekomma vid tidigare anställning på Halmstads kommun.

Även du som har gått två år på omvårdnadsprogrammet, men kanske inte fyllt 18 år än, kan söka.

Varmt välkommen med din ansökan!