Yrkeslärare till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Kattegattgymnasiet är en nybyggd skola med plats för 1600 elever och 180 personal. Vi har både introduktionsprogram, yrkesprogram och teoretiska program. Det är en Hjärnsmart skola vilket innebär att vi i vår nya skola skapat möjligheter att ge elever och personalredskap som man bär med sig under sin tid hos oss men även i ett livsperspektiv.

Arbetsuppgifter

Åren som gymnasieelev är som ett spännande äventyr, men det ska vara ett tryggt äventyr där eleven inte förlorar, utan vinner ju mer hen satsar. Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har därför som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt ha ett stort engagemang för sina ämnen.

Kattegattgymnasiet söker nu två nya medarbetare till våra arbetslag inom El- och Energiprogrammet och Teknikprogrammet. Programmen genomsyras av ett stort utbud av dator- och nätverkskurser där du får möjligheten att bedriva och utveckla din undervisning tillsammans med arbetslagets duktiga pedagoger.

Du undervisar i datorämnen inom ramen för programmens utbildning. Förutom undervisning förekommer arbete med elevernas APL (Arbetsplatsförlagt Lärande). I arbetet med APL ingår kontakt med arbetsplats och handledare, besök på arbetsplatsen samt bedömning.

Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen. Du bedömer elevers måluppfyllelse samt kommunicerar det med eleven. Du deltar i arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor.

Exempel på kurser som kan ingå i tjänsten är Programmering, Datorteknik, Ellära, Mekatronik, Kommunikationsnät, Nätverksteknik, Nätverksteknologier, Digitalkommunikationsteknik, Nätverksteknik och Dator- och nätverksteknik.

Kurserna är exempel och utifrån sökandes kompetenser formar vi tjänsterna. Eftersom Kattegattgymnasiet är en akademi inom Cisco Networking Academy är Cisco-materialet en utgångspunkt i nätverkskurserna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tekniskt intresserad och kunnig inom datorämnen. Du är i första hand utbildad lärare och har pedagogisk erfarenhet av gymnasiet men vi värdesätter även högt din yrkeserfarenhet inom dina ämnen. Det är meriterande om du ha kunskaper inom Cisco.

Vidare så drivs du av att arbeta och utvecklas tillsammans och vill skapa de absolut bästa förutsättningarna för eleverna att nå sina mål. Det är meriterande om du har ett stort kontaktnät inom aktuella branscher. Du är utåtriktad, socialt aktiv och trygg med att röra dig och kommunicera i olika sammanhang kopplat till bransch, då uppdraget förutsätter mycket kontakt med branschen.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde inför höstterminen 2023.
Publicerad
2023-02-17
Ansök senast
2023-04-07

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
UAN 2023/00081Ansök

Övrig information

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga yrkeslärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen.

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Varmt välkommen med din ansökan!