• Halmstads webbplatser

Enhetschef, Boende och korttid

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Är du en driven, tydlig och coachande ledare som vill vara med och göra skillnad? Hos oss på avdelningen för boende och korttid får du möjligheten att arbeta med engagerade medarbetare och chefskollegor.

På avdelningen för boende och korttid är vi stolta över vår brukarnöjdhet samt trivsel hos medarbetarna och söker nu dig som vill tillföra än mer till våra fina resultat. Som vår nya enhetschef kommer du att ha personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar för ditt verksamhetsområde som består av cirka 25 medarbetare uppdelat på tre gruppboenden inom ramen för LSS och bostad med särskild service. Du kommer att ansvara för att verkställa avdelningens övergripande strategiska mål samt följa upp resultatet inom ditt verksamhetsområde. Tillsammans med avdelningschefen och övriga chefskollegor driver du utvecklingen av arbetet inom avdelningen. Detta gör du bland annat genom att delta i olika utvecklingsprojekt för avdelningen. I tjänsten ingår chefsberedskap två gånger om året.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som enhetschef ser vi det som avgörande att du har en socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har också erfarenhet av funktionshinderområdet eller annan omsorgsverksamhet. Vi ser det som önskvärt att du har flerårig ledarerfarenhet och är utbildad inom utvecklande ledarskap eller annan liknande ledarskapsutbildning. Körkort B är ett krav. Har du erfarenhet av personer med funktionsvariation inom autism-området är det meriterande.

Vi ser att du är en självständig ledare som tar ansvar för att driva processer inom ditt verksamhetsområde. Du är tydlig och coachande i ditt förhållningssätt gentemot dina medarbetare och följer kontinuerligt upp verksamhetens mål. Du ska tillsammans med övriga chefer utveckla övergripande strategiska riktlinjer för avdelningen varför vi tror att du har en strategisk förmåga. Du ser hur olika delar av organisationen hänger ihop och kan utifrån det skapa tydliga mål. I vår verksamhet sätter vi alltid brukarens individuella behov i centrum och ser därför att du är en lyhörd person som verkar för en genomgående hög kvalitet genom uppföljning och tydliga verksamhetsmål. Du är också en person som kan hantera förändring och ser positivt på de möjligheter den ger. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-06-04
Ansök senast
2024-06-18

Upplysningar

 • Sophie Sörlin
  Vision
  Telefon: 073-8665635
 • Ronny Remse
  Kommunal
  Telefon: 035-138070
 • Åsa Teveldal
  Avdelningschef
  Telefon: 035-137860

Ansökan

Referensnummer
C196817 - 2024Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.