• Halmstads webbplatser

Verksamhetsarkitekt

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning, stöd och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Har du en stark analytisk förmåga och brinner för IT och digitalisering? Vill du vara med och skapa förutsättningar för digital utveckling på en koncernövergripande nivå? Då kan det vara du som är vår kommande verksamhetsarkitekt!

I tjänsten som verksamhetsarkitekt är du expert på digital strategi och ledning, du utformar och implementerar en övergripande digitaliseringsstrategi för organisationen. Du har också förmågan att översätta strategiska mål till konkreta åtgärder och initiativ och samarbetar nära med andra roller för att säkerställa att strategin är genomförbar och integrerad med verksamhetens behov.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:
•Säkerställer att strategier, mål och förväntade effekter är tydliga.
•Identifiera, beskriva och analysera förändringsbehov inom kommunkoncernen.
•Se till att styrningen inom IT- och digitalisering ska stödja verksamhetens förmåga att utvecklas genom digitalisering.
•Ta vid och leda arbetet med att utveckla arkitekturarbetet inom kommunkoncernen.
•Utmana teknikstödet så att det stöttar verksamheten på rätt sätt.

Om oss på digitaliseringsenheten
Digitaliseringsenheten är placerad på kommunledningsförvaltningen. Uppdraget är att effektivt leda och samordna den digitala transformationen inom hela kommunkoncernen, enligt plan för digital utveckling fastställd av Kommunfullmäktige. Enhetens arbete omfattar utveckling och genomförande av koncernövergripande digitalisering som stödjer verksamhetsinnovation och förbättrad service till medborgarna. Vi arbetar för att öka samarbetet och kommunikationen mellan olika förvaltningar, bygga en robust digital infrastruktur, samt kontinuerligt följa upp och höja digital kompetens i organisationen. Enheten är också ansvarig för att utveckla digitala lösningar som adresserar invånarnas behov i linje med den pågående digitala omställningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning inom informatik, systemvetenskap, IT eller annan relevant utbildning. Vi tror att du som söker har minst 3 års erfarenhet av arkitekturarbete eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med olika typer av modeller och är van vid att hantera komplexa sammanhang. Vi tror att du som söker har en god förståelse för verksamhetsmodellering samt process- och informationshantering.

Du har en god förmåga att visualisera och kommunicera insikter och lösningar. Vi tror att du som söker är drivande och utför ditt arbete med stor självständighet. Du är ansvarstagande och inte rädd för att fatta beslut. Du trivs i samverkan med andra och har lätt för att skapa förtroendefulla och effektgivande partnerskap. Du är duktig på att hålla föredrag och anpassa din kommunikationsstil efter målgrupp för att göra komplexa saker begripliga.

Vi ser det som meriterande om du har gått en ledarskapsutbildning och har erfarenhet av att bland annat leda workshops. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från att arbeta i en politiskt styrd sektor.

God svenska i tal och skrift är ett krav för denna tjänst. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2024-05-10
Ansök senast
2024-05-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C191174 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

I denna tjänst utförs en säkerhetsprövning.

Varmt välkommen med din ansökan!