Teamledare Naturvårdsarbetare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Arbetsuppgifter

I samarbete med Region Halland kan vi nu erbjuda unika arbetstillfällen som Teamledare för Halmstads naturvårdsarbetare. Halmstad är stor turiststad som blommar upp framför allt under sommaren och som Teamledare för Halmstads naturvårdsarbetare kan du vara med att bidra till att hjälpa turister och invånare att ta hand om vår fantastiska natur på ett hållbart sätt. Dina arbetsdagar kommer i största utsträckning att tillbringas utomhus tillsammans med våra unga naturvårdsarbetare genom att exempelvis vandra våra leder för att se till att de hålls rena och fina, hjälpa våra vandrare, cyklister och turister med alla tänkbara frågor och funderingar de kan tänkas ha. Du kommer att stötta, guida och entusiasmera naturvårdsarbetarna till att bli de bästa på att ta hand om vår invånare, turister och gäster för ett mer hållbart Halmstad. Du kommer få vara med att göra specifika naturvårdande insatser så som exempelvis tillverka och sätta upp fågelholkar, laga spångar och kanske har du själv några bra idéer hur vi kan engagera och inspirera!

Som naturvårdande ungdomsarbetare på Teknik- och fastighetsförvaltningen är dina arbetsuppgifter följande:
• Tillsammans med din kollega arbetsleda 4 stycken ungdomar 17-19 år som arbetar som naturvårdande turistvärdar.
• Vara förbild, inspirera och engagera Naturvärdarna
• Vara vandrande turistinformatörer som hjälper turister och ger ett gott värdskap
• Se över lederna så att de är rena och fina.
• Göra olika naturvårdande insatser.
• Vandra på våra stränder för att även här hjälpa till där det behövs och för att se till att de hålls rena och fina.

I samband med introduktionsveckan så får du ett utbildningspaket med bland annat Värdskapsutbildning, Hållbarhetsutbildning, HLR mfl. Du kommer även få ett klädpaket vid arbetsstart.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är miljö och naturintresserad, är ansvarstagande, har lätt för att samarbeta och har ledaregenskaper. B-körkort och att kunna göra sig förstådd på svenska och engelska är ett krav.

Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet och har gått en ledarskapsutbildning, men det är inget krav. Det är även meriterande om du har gått en naturvårdande eller miljöinriktad utbildning och kan tala flera språk.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-08-13
Tillträde
Period: V. 26-32
Publicerad
2023-03-15
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TKFN 2023/00112Ansök