Stödpedagog till nystart av verksamhet för ungdom med funktionsnedsättning

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en stödpedagog som vill vara med i uppstarten av vår nya verksamhet för en ung brukare i Halmstads kommun.

Du ger tillsammans med arbetslaget den boende ett individuellt anpassat stöd i hemmiljön, i det dagliga livet och på dennes fritid. Arbetet sker utifrån ett pedagogiskt och salutogent förhållningssätt med inriktning på individens utvecklingsmöjligheter och förmågor. Du har ett specifikt uppdrag i att stödja brukaren i att hitta strategier för att hantera sitt vardagsliv och skolgång samt med kontakter i olika sociala sammanhang.

Du är drivande i verksamhetens pedagogiska arbete och har en handledande funktion till kollegor när det gäller planering,
uppföljning, dokumentation och måluppfyllelse. Vi arbetar medvetet med ett gott bemötandeperspektiv och ett lågaffektivt bemötande.

Du medverkar som baspersonal i det vardagsnära arbetet och har en central roll i verksamhetens kvalitetsutveckling. Att arbeta hos oss innebär att vara delaktig i det dagliga arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller kommunikativa metoder, pedagogik, rutiner och gemensamt förhållningssätt.

Arbetet innebär att du aktivt deltar i de varierande arbetsuppgifterna som
innebär allt från pedagogiskt stöd i vardagen, nätverkande, dokumentation och utvärdering men även ge stöd i ett hem med vanligen förekommande sysslor såsom tvätt, matlagning, städning mm

I din roll kommer du att:
- Aktivt driva processen kring dokumentation och metoder
- Ansvara för genomförandeplan upprättas och följs upp.
- Ingå i olika nätverk exempelvis med andra stödpedagoger och metodstödjaren
- Ingå i det dagliga arbetet

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en pedagogisk högskoleutbildning eller KY/YH utbildning inom området eller KY/YH utbildning inom området med en gymnasial omsorgsutbildning i botten och med erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms lämplig för uppdraget.

Du är tydlig i din kommunikation och kan arbeta metodiskt och pedagogiskt. Du måste kunna arbeta självständigt och
strukturerat, ta egna initiativ och medverka till vidareutveckling av arbetsmetoder. Du ska även verka för ömsesidigt erfarenhetsutbyte med nätverket kring brukaren.

Stor vikt läggs vid egenskaper som samarbetsförmåga, kreativitet, lyhördhet samt personlig lämplighet. Det är meriterande att du som söker har erfarenhet av att ha arbetat som stödpedagog inom LSS med målgruppen yngre personer med olika funktionsvariationer såsom autism, utvecklingsstörning och utmanande beteende.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse
Publicerad
2024-02-01
Ansök senast
2024-02-18

Upplysningar

 • Jennie Bruhn
  Enhetschef
  Telefon: 035-13 79 25
  E-post: Jennie Bruhn
 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Jenny Sparf
  Vision
  Telefon: 073-866 56 35
  E-post: Jenny Sparf

Ansökan

Referensnummer
C175847 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag och tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi kan komma att kalla till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!