Studentarbetare till skola (åk F-9)

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Vill du bli studentarbetare inom skola?
Är du en ambitiös lärarstudent som till hösten påbörjar sista året på din utbildning och vill utvecklas vidare och rustas extra inför ditt kommande yrke som lärare? Vill du ha en extrainkomst och ett uppdrag som är relevant för dina studier samtidigt som du knyter värdefulla kontakter? Då kan studentarbetare på barn-och ungdomsförvaltningen vara något för dig!

Arbetsuppgifter

Studentarbetaruppdraget har stort fokus på professionsutveckling och riktar sig till dig som är intresserad av en framtida yrkeskarriär inom Halmstads kommun. Det kommer att vara ett komplement till din utbildning samt verksamhetsförlagda utbildning och sker parallellt med dina studier. Vid denna rekrytering riktar vi oss till dig som studerar till lärare och ett stort fokus på utbildningsträffarna kommer att vara undervisning i en flerspråkig kontext.

Som studentarbetare kommer du att erbjudas:

• En anställning under 9 månader, 12,5% av en heltidstjänst med avtalsenlig lön.
• En handledare under anställningsperioden på utvald enhet.
• Att delta i ett utvecklingsprogram under nio månader som består av utbildningsträffar, teamträning i form av gruppdiskussion och medverkan i arbetsplatsträffar samt arbete i elevgrupp (co-teaching) med flexibla tider.
• En möjlighet att stärkas ytterligare som pedagog och en chans att fördjupa dig i frågor och situationer som många ställs inför som nyexaminerade i yrket.
• En god möjlighet till yrkesmässig, personlig utveckling med chans att bygga viktiga nätverk för framtiden. Har du ambition att i framtiden arbeta som förstelärare, biträdande rektor eller rektor kan detta vara ett första steg.
• Ett uppdrag som är relevant för studierna och som ger ett sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är ambitiös och har ett stort intresse och en vilja av att utvecklas vidare i din kommande yrkesprofession. För att bli aktuell som studentarbetare krävs att du påbörjar sista året på en lärarutbildning till hösten (F-3, 4-6 eller 7-9) och tar examen sommaren -2025 samt har klarat kurserna inom ramen för din utbildning. Ange program och lärosäte i ansökan.
Som en del i urvalsprocessen kommer intervjuer att hållas. Vid en eventuell intervju önskar vi se omdömen från de verksamhetsförlagda utbildningarna du haft under din studietid.

Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
10
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tidsbegränsad till
2025-06-11
Tillträde
2024-09-01
Publicerad
2024-02-02
Ansök senast
2024-03-10

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C176282 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!