• Halmstads webbplatser

Grundskollärare i bild till Klaraskolan 5-9

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Vill du vara med på vår resa mot nya Lyckedalsskolan?
Vill du vara med på vår resa mot nya Lyckedalskolan och arbeta på en skola där du har möjlighet att göra skillnad varje dag? Vill du ha ett viktigt och inspirerande uppdrag där vi tillsammans tar ett gemensamt ansvar för att eleverna når så långt som möjligt i sin utveckling och sitt lärande? Ja, då är du varmt välkommen att söka till oss.
Vår nya skola, som beräknas vara färdig i hösten 2026 och belägen i Snöstorp, kommer att ha elever i årskurs 4-9. Klaraskolan kommer då att byta namn till Lyckedalskolan och vårt arbete kännetecknas just nu av ett positivt utvecklings- och förändringsarbete där trygghet, tydlighet och tillsammansarbete är viktiga ledord. Hos oss bjuder arbetet på stora utmaningar och samtidigt stora möjligheter. Kombinationen av just detta, ger oss extra meningsfullhet och stimulans i arbetet. Vi månar om goda relationer och strävar efter ett tryggt och tillitsfullt arbets- och lärandeklimat där vi tror på varandra och upplever delaktighet. På Klaraskolan vill vi att alla ska må bra, vilja vara i skolan och känna lust att lära. Kort och gott handlar det om att både barn och vuxna ska ges möjlighet att bli sitt bästa jag.
Vi arbetar mycket med att skapa en god studiemiljö och arbetsro på lektionerna, vilket vi ser som en grundförutsättning i arbetet med att främja elevernas lärande, utveckling och hälsa. Ett av våra mål är att höja elevernas kunskapsresultat och till hösten fortsätter vår spännande utvecklingsresa där vi tillsammans formar kompetensutbildning och lärande utifrån behov i verksamheten. Skolans förstelärare leder tillsammans med elevhälsoteam och rektorer lärarnas lärande och på många sätt handlar det att vi utvecklas och samverkar så att var och ens kompetenser kommer till sin rätt. Vi möter utmaningar tillsammans och lär oss på vägen. Vidare är samverkan med vårdnadshavare och andra myndigheter en nyckel till framgång. Vi månar om en helhetssyn kring eleven och arbetar för att få till Tidiga Samordnade Insatser samt att vi är medaktörer i samarbetet mellan Skola, Socialtjänst Polis och Fritid.
På Klaraskolan går idag ca 400 elever i årskurs 6-9, inför nästa utökar vi med åk 5 och vi söker nu legitimerade lärare i flera ämnen. Genom att öka lärarbehörigheten vill vi ge våra elever bättre möjligheter att nå kunskapsmålen och komma in på gymnasiet. Vi hoppas att du vill vara med oss nu och framöver! Hjärtligt välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med ämnesbehörighet i Bild för undervisning i åk 5-9. I tjänsten ingår mentorskap och du kommer att ha ett nära samarbete med andra lärare.
Som lärare på Klaraskolan är det viktigt att du är en trygg och tydlig ledare, du har goda pedagogiska färdigheter och är skicklig på att anpassa undervisningen till elevernas behov. I din undervisning utgår du ifrån ett relationellt perspektiv, använder samarbetsstrukturer för en elevaktiv undervisning i idrott och har ett formativt förhållningssätt. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven motivera dem till lärande och utveckling. I ditt pedagogiska uppdrag är det av stor vikt att du möter alla elever med en positiv inställning, att du främjar du elevernas delaktighet och inflytande och att du har förmågan att vara flexibel och kreativ. Du ser också värdet av att bygga relationer med eleverna utanför klassrummet.

Du har lätt att samverka och ser arbetslaget som en tillgång. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför, utvärderar och utvecklar du undervisningen utifrån skolans styrdokument och lokala utvecklingsplan. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera elevernas behov och du använder en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Du är trygg med att dokumentera elevernas kunskapsutveckling och har god kännedom om våra digitala plattformar (Unikum, Teams m.m.) Du har ett prestigelöst förhållningssätt där du på ett nyfiket sätt gillar att utmana andra och även dela med dig av dina erfarenheter.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare för åk 4-9 med ämnesbehörighet i Bild

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 240806 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2024-06-05
Ansök senast
2024-06-17

Upplysningar

 • Jenny Wiemo
  Rektor
  0733-058010
 • Biljana Janjetovic
  biträdande rektor
  0733-874560
 • Oskar Brusewitz
  biträdande rektor
  0720-842142
 • Sveriges Lärare expedition
  Telefon: 035-137997

Ansökan

Referensnummer
C196846 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!