HR-strateg chefs- och ledarutveckling

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi.

HR-avdelningen tillhör kommunledningsförvaltningen och har i uppdrag att leda, samordna och följa upp arbetsgivarpolitiken för hela koncernen. Det ingår också att ge råd och stöd till chefer och lokal HR på förvaltningar och bolag. HR-avdelningen består av tre enheter som leds av tre chefer; arbetsgivarenheten, strategiska enheten samt HR-enheten. På avdelningen arbetar bland annat strateger och specialister som verkar inom hela HR-området och rollerna ser olika ut. Vi är inne i ett spännande skede med många utvecklingsområden där kompetensförsörjning är den största utmaningen för koncernen. Kompetensutmaningen är en politiskt prioriterad fråga och vi söker nu en kollega som vill vara med och ta sig an den utmaning - är du den vi söker?

Arbetsuppgifter

Som vår nya HR-strateg kommer ditt huvudsakliga ansvarsområde var att leda, samordna och följa upp arbetet med Halmstads kommuns koncerns chef- och ledarskap. Du verkar för att utveckla vårt ledarskap för att på så vis skapa än bättre förutsättningar för vår koncern som attraktiv arbetsplats samt trygga vår ledarförsörjning på sikt.

I uppdraget ingår att trygga cheferna i arbetsgivarrollen samt fortsätta utveckla vår ledningsfilosofi och säkerställa att den bygger på tillitsbaserad styrning, det utvecklande ledarskapet, systemförståelse och samverkansvillighet. Halmstads kommuns ledningsfilosofi, chefs- och ledarskap ska utgå från vetenskapligt förankrade teorier och modeller. Din uppgift blir att omvärldsbevaka, paketera och hålla samman detta arbete på koncernövergripande nivå. De teorier och modeller Halmstads kommun utgår ifrån ska hålla en röd tråd och du ska underlätta för våra chefer att tillämpa dessa.

I rollen ingår också att planera, genomföra och kvalitetssäkra vårt chefs- och ledarprogram och dess kollegiala samtal samt ledardagar. Du utgår ifrån Halmstads kommuns riktning, arbetsgivarroll, ledningsfilosofi och styrning samt kommande behov. Du är ansvarig för att vidareutveckla och förädla innehållet i chefs-och ledarprogrammet. Utöver detta kommer du bland annat arbeta med att:

• Hålla ihop och utbilda våra interna handledare som håller i kollegiala samtal för nya och erfarna chefer i kommunen.
• Samordna området att tydliggöra chefers uppdrag och arbeta för chefers organisatoriska förutsättningar.
• Vara Halmstads kommuns representant i arbetsgruppen för vårt chefsförberedande program Morgondagens ledare.
• I samband med nytillträdda förvaltnings- och bolagschefer introducera dem i vår kommuns ledningsfilosofi och dess önskade ledarbeteenden.
• Tillsammans med avdelningen styrning och utveckling ta fram kommungemensamma modeller om hur chefer och dess verksamheter kan arbeta med förändringsledning.
• Upphandling och uppföljning av leverantörer.
• Svara på motioner, politiska uppdrag som är inom HR-området.
• Arbeta strategisk inom hela HR-området.

Vi erbjuder dig en roll med många kontaktytor på olika nivåer. Du kommer vara en efterfrågad kollega som dagligen gör stor skillnad för koncernens chefer och i förlängningen dess medarbetare och invånare. Detta är en utmanande roll där du även förväntas följa upp de utvecklingsinitiativ du driver vilket vi tror är stimulerande.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har fem års erfarenhet av att arbeta strategiskt inom offentlig sektor. Du har bred kompetens inom hela HR-området och har tidigare arbetat som generalist med nära chefsstöd. Det är avgörande att du har god erfarenhet av att arbeta med ledarskapsutveckling. Du har en god förmåga att jobba med utveckling och är nyfiken och intresserad av omvärldstrender och forskning inom aktuellt område. Vidare är du trygg i att vara föredragande och hålla utbildningar. Du har en högskole-/universitetsexamen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har en god svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap om tillitsbaserat ledarskap samt utvecklande ledarskap. Det är ett extra plus om du har en utbildning inom utvecklande ledarskap.

Som person är du driven, självgående och prestigelös med förmåga att skapa goda relationer och förtroende. Du är lösningsfokuserad och har förmåga att skapa struktur i och prioritera ditt eget arbete. Du har lätt för att kommunicera och kan förenkla ditt budskap samt anpassa hur du framför det efter målgrupp. Vidare är du strategisk och kan orientera dig i komplexa sammanhang och förstå i vilken ordning du bör göra saker för att få störst effekt. Du trivs med att arbeta långsiktigt i en miljö med många kontaktytor på både individ- och gruppnivå. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2023-03-13
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C128818 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Varmt välkommen med din ansökan!