• Halmstads webbplatser

Förskollärare/grundskollärare förskoleklass Slottsjordsskolan Skepparen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Kanske är du nyfiken på att vara en del av Slottsjordsskolans nya enhet Skepparen? Skepparen är en lågstadieskola årskurs F-3 med närhet till både skog, hav och centrala delar av Halmstad. I nuläget har vi cirka 220 elever och vi vill värna om trygghet och trivsel i det mindre sammanhanget. Skolans prioritering är att utveckla elevernas läs- och skrivförmåga samt genom god undervisning verka för att elevernas matematiska kunskaper och förmågor ökar.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är förskollärare alternativt grundskolelärare med behörighet att undervisa i förskoleklass. Tjänsten innebär ett huvuduppdrag i förskoleklass men genom engagemang och delaktighet bidrar du även till fritidshemmets kvalité och undervisning under eftermiddagstid. Du förväntas samverka i team och uppskatta utmaningar och kollegialt lärande. Skratt och trivsel bidrar till en gemenskap som vi värnar om. Vi ser att din förmåga till engagemang, lösningsfokus och drivkraft bidrar till skolans kvalitet.

Som ansvarig i en av förskoleklasserna planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar du undervisningen utifrån nationella mål och skolans lokala utvecklingsmål. Detta ställer krav på samverkan med kollegor i en prestigelös andra. Du ska arbeta för att bygga broar mellan såväl fritidshem som årskurs 13. I uppdraget krävs en god förmåga att analysera elevernas behov av undervisning och metod. Utifrån undervisningens resultat och identifierade behov skapar du regi för lärande. Du erbjuds tid till planering och uppföljande arbete. Kollegialt lärande är viktigt så till detta finns avsatt tid i kalendariet. Slottsjordsskolan ser värdet av att ha såväl en god arbets- som utvecklingsorganisation.
Vi är alla på skolan varandras arbetsmiljö och du ska vilja vara en del av skolans team. Att skolan är fantastiskt belägen i direkt anslutning till naturen kan inverka på dina tankar om lärmiljöer och undervisning. Vi vill erbjuda eleverna en hög kvalitet hela skoldagen och du blir även en del av elevernas eftermiddagstid eftersom flertalet elever på vår lågstadieskola väljer att ta del av fritidshemmets undervisning.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation eller lärarlegitimation med behörighet att undervisa i förskoleklass.

Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor.
För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 5 augusti 2024. Vikariat tom 20 december 2024 med eventuell möjlighet till förlängning. Semestertjänst.
Publicerad
2024-05-07
Ansök senast
2024-05-31

Upplysningar

  • Maria Stenström
    Rektor Slottsjordsskolan Skepparen
    Telefon: 070-39 18 660
  • Gun-Marie Jeppsson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
C192109 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!