Barnskötare till Kärlekens Verksamhetsområde

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Kärlekens verksamhetsområde består av Holms förskola, Kärlekens förskola, Sofiebergs förskola och Norra Utmarkens förskola. Förskolorna varierar i storlek mellan tre-sju avdelningar. Tre av förskolorna är övningsförskolor och en är Reggio Emiliainspirerad. Det som är gemensamt för alla fyra förskolorna är arbetet med Hållbar utveckling. Vi har även gemensam fortbildning i form av nätverk för all personal.

Vi söker nu barnskötare både med placering på våra förskolor samt som planeringsavlösare.

Arbetsuppgifter

Barnskötare med placering på någon av våra förskolor
Du kommer att ha din placering på en förskola och förväntas arbeta där du bäst behövs för verksamheten.

Du som barnskötare kommer att bidra till att vardagen för barnen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet. Tillsammans med dina kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet enligt förskolans läroplan tillsammans med dina kollegor. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. På informationsmöten med vårdnadshavare och pedagogiska samtal finns du med och bidrar till samtalet. I den dagliga kontakten med vårdnadshavarna är du engagerad, fokuserad och har ett vänligt bemötande gentemot vårdnadshavarna.

Du skall gemensamt med övrig personal arbeta för att skapa en trygg, rolig och utmanande verksamhet för barnen.

Vi söker dig som tillsammans med förskollärarna:
- planerar och dokumentera verksamhet utifrån våra styrdokument.
- ser en utmaning i att skapa och utveckla lärmiljöer som stimulerar och utmanar barnen
- har processen i fokus och vill arbeta med pedagogisk dokumentation där barnens delaktighet finns som en naturlig del för utveckling och lärande.
- är ansvarfull, engagerad och har stor förmåga att se lösningar. Känner ansvar för avdelningen såväl som för verksamheten i helhet.
- har god kännedom om förskolans styrdokument och vill vara med att driva, utveckla och arbetet med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga i arbetslaget.
- tycker att det är en positiv utmaning att realisera läroplanens samtliga mål där normer och värden, lärande och utveckling samt barns inflytande bildar en helhet.

Planeringsavlösare
Som planeringsavlösare består ditt uppdrag i att avlösa ordinarie personal när de har planering. Du kommer att arbeta på alla förskolorna inom Kärlekens verksamhetsområde efter en utarbetad struktur som innebär att du varje veckodag är på en specifik förskola.

Kvalifikationer

Du är Utbildad barnskötare motsvarande barn och fritidsprogrammet eller har en tillsvidareanställning som barnskötare eller barnbiträde i Halmstad Kommun.

Vi söker en medarbetare med engagemang och ett positivt och reflekterande förhållningssätt som bidrar till ett öppet och socialt klimat. Du ska gilla utmaningar och jobba utifrån ett lösningsinriktat arbetssätt.

Du är väl förtrogna med den läroplan och de styrdokument som vi har att förhålla oss till inom förskolan. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och agerar professionellt i din yrkesroll. Du har god kommunikationsförmåga och kan förmedla uppdraget till vårdnadshavare och kolleger. Du är engagerad, ansvarsfull och serviceinriktad person med ett gott bemötande.

Planeringsavlösare
För att arbeta som planeringsavlösare är det ett krav med B-körkort och tillgång till egen bil. Du behöver också vara lyhörd för de olika verksamheternas behov som kan se olika ut på de olika förskolorna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
6
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-11-17
Ansök senast
2022-12-01

Upplysningar

 • Agneta Ödmark
  Rektor
 • Anette von der Luft
  Rektor
 • Lura Rushiti
  Kommunal
  Telefon: 076-6107505

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/01040Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!