• Halmstads webbplatser

Kockar till Oskarströms äldreboende

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Vill du vara en del av en nytänkande förvaltning som bidrar till en bättre vardag för de som bor, verkar och vistas i Halmstads kommun? På serviceförvaltningen jobbar vi tillsammans för att erbjuda våra kunder bästa möjliga service inom alla våra områden. Vi erbjuder tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och lönehantering samt kommunvägledning.

Vi är en professionell organisation i ständig utveckling, varje dag ger en ny möjlighet att prova nya metoder och arbetssätt. Ibland lyckas vi och ibland lär vi oss – båda är bra! Vi ger ett gott bemötande till alla, från barnen och pedagogerna på förskolan till våra äldre på äldreboendena. Vi är förvaltningen som är med våra kommuninvånare hela livet. Vill du också vara med?

Måltidsservice ansvarar för samtliga måltider som serveras i kommunala förskolor, skolor, gymnasium och äldreomsorg. Vi har även catering, seniorrestauranger och matdistribution. Vi har stort fokus på hållbarhet och arbetar därför mycket med både vegetariska måltider och med att minska matsvinn.

Vi lagar måltider från grunden med stolthet, engagemang och omtanke. Vardagsmåltiderna är viktiga, både näringsmässigt och socialt. Varje gäst ska få ett gott bemötande och tillgång till näringsriktiga, säkra och klimatsmarta måltider. Vill du bli en del av oss som aktivt arbetar med matglädje?

Arbetsuppgifter

Värdesätter du att laga mat från grunden med kunden i fokus? Är du kock och vill arbeta i en stor och expansiv organisation? Har du en kockutbildning? Är svaret ja på alla frågor kan du vara den vi söker!

Köket på Oskarströms äldreboende har öppet alla dagar i veckan. Vi serverar lunch och kvällsmat till de boende, självklart med en god dessert. Vi arbetar mycket med olika typer av specialkoster, som konsistensanpassad kost och dietmat. Vi har extra fokus på matglädje för att väcka aptiten hos alla våra gäster. Vi har en seniorrestaurang där även personer som inte är boende kan komma och äta.

På Oskarströms äldreboende lagar du mat från grunden i ett modernt kök tillsammans dina härliga kollegor. I restaurangen möts du dagligen av glada och trevliga gäster som längtar efter din vällagade mat och ditt positiva bemötande. Oskarströms äldreboende har vunnit priset för Hallands bästa seniorrestaurang och varit i final i Senior White guide.

Som kock har du traditionella köksuppgifter, från planering och matlagning till disk och städning. Du och dina kollegor delar ut arbetsuppgifter och planerar den kommande arbetsdagen tillsammans. Vi värdesätter varje medarbetares kreativitet och vilja att alltid förbättra våra kunders matupplevelse och det finns därför utrymme att uppdatera menyn efter tankar och säsong.

Alla kök hos Måltidsservice använder schemaplanering där man tillsammans schemalägger fyra veckor i taget. Det innebär att du har möjlighet att styra ditt schema i samråd med dina kollegor och att du ibland arbetar i andra kök än ditt hemmakök. Då köket i Oskarströms äldreboende har öppet alla dagar ingår det 50 procent helgtjänstgöring per schemaperiod. När du arbetar på Oskarströms äldreboende börjar du tidigast 7:00 och slutar senast 17:30.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en restaurangutbildning på gymnasienivå eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du behöver ha viss datorvana eftersom du kommer använda olika system för att bland annat beställa livsmedel och rapportera statistik. Du har lätt att uttrycka dig och förstå svenska i både tal och skrift och du har B-körkort.

Det är meriterande om du har arbetat i restaurang eller storhushåll tidigare och även om du har kunskap om specialkost och/eller erfarenhet av att arbeta med det.

För att lyckas bra i våra kök behöver du vara en självgående och flexibel person. Du är lösningsorienterad och har ett helhetsperspektiv. Du är engagerad i ditt yrke och det är en självklarhet att alltid ha gästen i fokus. Du är bra på att bygga relationer, både med dina kollegor i och utanför köket men även med våra gäster, vilket hjälper till att skapa en trygg och trevlig stämning i arbetsgruppen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2024-05-06
Ansök senast
2024-05-27

Upplysningar

  • Peter Månsson
    Områdeschef
  • Anneli Sjölin
    Kommunal
    Telefon: 035-138070

Ansökan

Referensnummer
C191884 - 2024Ansök

Övrig information

Våra medarbetare behöver uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Du beställer utdraget som heter "Arbete inom skola eller förskola" på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.