• Halmstads webbplatser

Systemspecialist IT Infrastruktur

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Serviceförvaltningen bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning.
Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang.

IT-service är en del av Servicekontoret och fokuserar på att stödja den digitala utvecklingen inom kommunens IT-verksamhet. Våra tjänster används av alla medarbetare i kommunen och har indirekt påverkan på våra invånare.
Vårt arbete på IT-service omfattar samordning, utveckling, utbildning, förvaltning och automatisering av kommunens olika processer med hjälp av digitala verktyg och IT-lösningar. Vi strävar efter att vara aktivt närvarande och nära våra kunder, samtidigt som vi driver en effektiv IT-verksamhet med hög servicenivå och kompetens.
Vi har internationellt etablerade processer för att säkerställa en effektiv och kvalitetssäkrad IT-miljö. Vår IT-infrastruktur är stabil och säker, och vi deltar i nationella och regionala projekt för att dra nytta av och bidra till den senaste utvecklingen inom IT. Inom kommunen används över 35 000 digitala verktyg, det finns ca 40 000 användarkonton och hundratals IT-system hanteras.
På IT-service arbetar vi inom tre huvudområden: Användarstöd och digitalisering, användarmiljö samt IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en systemspecialist inom IT-infrastruktur!
Inom området för IT-infrastruktur är du med och ansvarar för utveckling, drift och underhåll av Halmstads kommuns gemensamma IT-infrastruktur. Detta inkluderar områden som datakommunikation, backup, lagring, serverplattform, integrationsplattform och e-post. Dessutom tillhandahåller vi plattformar och teknisk förvaltning för verksamhetsspecifika system, med avtal om systemdriftsöverenskommelser med olika verksamheter och bolag.
Tillsammans med andra deltar du aktivt i olika projekt och inom området finns även experter som IT-infrastrukturarkitekt och IT-säkerhetsspecialist, vilka stöder både oss och de övergripande arkitekt- och säkerhetsrollerna inom kommunen.

De övergripande ansvarsområdena för denna tjänst inkluderar bland annat Azure Governance, landing zone, standarder, AVD (Azure Virtual Desktop), ARC (Azure Resource Manager), med mera. Inom området hanteras även AD (Active Directory) som inloggningsplattform, Entra ID som en inloggningsplattform och PKI (Public Key Infrastructure) för certifikathantering. Det innebär att man har förtroendet att logga in i våra system och tjänsten omfattar beställning, installation och koppling av certifikat till våra tjänster för att säkerställa deras trovärdighet.

Kvalifikationer

I rollen som systemspecialist IT infrastruktur förväntas du inte bara leda och driva förändringsarbete, utan även underhålla och uppdatera våra servermiljöer samt utveckla och underhålla IT-plattformarna inom Microsoftmiljön i nära samarbete med IT-infrastrukturteamet.
Delar du vårt engagemang och vill du vara med och utveckla och optimera vår IT-infrastruktur?
Vi söker dig med hög kompetens inom Microsofts inloggningsplattform, Azure, AD, DNS, certifikathantering, domänhantering med mera.
Vi ser att du har minst två års erfarenhet av arbete med Microsoft Azure, arkitektkunskap inom Microsoft Azure, samt ett djupt intresse, engagemang och förmåga att driva förändringar inom området. Gymnasieutbildning och B-körkort är också krav.
Meriterande för tjänsten är systemkunskap inom områden som Sysman, GPO, Power Shell och felsökning samt kunskap inom nätverk och säkerhet. Erfarenhet av One Identity, kunskap om Configuration Manager och relevanta utbildningar och certifieringar inom området, särskilt inom IT-säkerhet och Microsoft är också meriterande.
För att lyckas i rollen som systemspecialist inom IT-infrastruktur söker vi dig som är skicklig på problemlösning och har förmågan att identifiera och lösa problem genom att analysera olika scenarion innan implementation för att undvika potentiella konsekvenser. Du bör vara resultatorienterad och kunna sätta upp och uppnå uppsatta mål med arbete och uthållighet. Vidare är det viktigt att kunna anpassa beteendet för att lösa problem och hantera svårigheter samt att prioritera arbete och prestation för att strukturerat nå mål. Influens är också avgörande för att lyckas, här behöver du kunna etablera trovärdighet, påverka andras åsikter och beteenden samt forma beslut. Att du är initiativtagande ser vi som en självklarhet, förmågan att driva nya initiativ och aktiviteter är nödvändig för att hantera komplexa projekt och utmaningar.
Avslutningsvis informerar vi att tjänsten är säkerhetsklassad.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt.
Publicerad
2024-03-20
Ansök senast
2024-04-07

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C182034 - 2024Ansök

Övrig information

Information om tester:
Som ett steg i rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet vilket gör det möjligt för oss att säkerställa en fördomsfri och rättvis process. Om du går vidare kommer du att få ett e-postmeddelande med tester att genomföra. Har du redan genomfört dessa tester kan du återanvända ditt resultat.