Bibliotekarie till ett av våra närbibliotek

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Kulturförvaltningens verksamheter spänner över ett stort fält och vi tror på att kulturen spelar en viktig roll i samhället och att våra verksamheter gör skillnad för Halmstads kommuns invånare. Med kultur bidrar vi till människors livskvalitet, gemenskap och öppenhet. Kulturförvaltningen svarar för kulturell service i hela Halmstads kommun genom bibliotek, mötesplatser för unga samt konst och kulturverksamhet. Förvaltningen jobbar med delaktighet som centralt verktyg. Här finns prisvinnande bibliotek och på våra mötesplatser utgår vi från att alla unga ska ges möjlighet till en meningsfull fritid. Vi har ett museum med nationell ryktbarhet samt en omfattande samling av offentlig konst i stadsrummet. Vi driver Halmstads nya kulturhus för möten, skapande och upplevelser och hos Dramalogen ges kulturentreprenörer möjlighet att växa. Vi ansvarar även för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund samt kommunens medborgarservice.

Du som söker till tjänsten delar kommunens värdegrund – alla som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Arbetsuppgifter

Biblioteket i Halmstad söker nu en ny kollega till enheten Barnkultur, språk och läslust med placering på Fyllinge bibliotek.
Vi söker dig som sätter användaren i centrum, där god service och gott bemötande är en förutsättning för att lyckas med uppdraget och trivas på jobbet. Du ser bibliotekens viktiga roll i samhället som bärare av demokrati, livslångt lärande, läsfrämjande och digital delaktighet. Verksamheten på Fyllinge bibliotek vänder sig till alla boende i närområdet med särskilt fokus på de prioriterade grupperna. På närbiblioteket ansvarar du för helheten och här finns möjligheter till ett utvecklande och kreativt arbete för att göra biblioteket till en välkomnande och angelägen mötesplats i området.
Du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer/föreningsliv. Du samarbetar även med skolbibliotekarien då lokalen också används som skolbibliotek och i nära anslutning finns även mötesplats för unga.
Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamheten både på din enhet och för avdelningen som helhet. Bemanning av informationsdisk och kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö, samt möjlighet till utveckling och kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen i Biblioteks och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet sedan tidigare av biblioteksarbete och kan arbeta självständigt och omsätta idéer i praktiken som ger resultat. Du är utåtriktad och trivs med att arbeta i nätverk av olika slag. Du har god kommunikativ förmåga, är pedagogisk och har lätt för att självständigt planera och organisera ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och B-körkort är önskvärt.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid 50% med möjlighet till högre tjänstgöringsgrad
Tillträde
Tillsvidareanställning 50% med möjlighet till högre tjänstgöringsgrad. Tillträde 230612 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2023-03-06
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

 • Lena Roosberg
  Enhetschef
  Telefon: 035-18 37 99
 • Jennie Henrysson
  Dik
 • Sara Malm
  Vision
  Telefon: 073-851 08 96
  E-post: Sara Malm
 • Linda Abrahamsson
  Kommunal
  Telefon: 073-85 10 907

Ansökan

Referensnummer
KN2023/00053Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!