Lärare i SFI till Kommunvux i Halmstad

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi lärare till den kommunala vuxenutbildningen i svenska för invandrare. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bedriva undervisning svenska för invandrare där du ansvarar för undervisning, bedömning och betygssättning. Vidare ingår planering, uppföljning, elevsamtal, arbetslagsarbete och deltagande i verksamhetens utvecklingsarbete i dina arbetsuppgifter.

För tjänsten är det viktigt att du har en god pedagogisk förmåga och att du har ett stort engagemang för undervisning. Vår arbetsplats präglas av arbetsglädje och engagemang i arbetet med att stödja och stimulera de vuxna studerande i sitt lärande och i valet av kommande yrke- eller vidare studier.

Vi söker både SFI-lärare på 100% dagtid och på 30% kvällstid för visstidsuppdrag under 2023.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i ämnet svenska som andraspråk, 30 hp. Erfarenhet från arbete med målgruppen samt utbildning och/eller erfarenhet av läs- och skrivinlärning är meriterande.

Vidare är du en engagerad person som kan se elevernas potential och utvecklingsmöjligheter. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är även tydlig och bra på att kommunicera.

Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter samt uppnår kvalité och resultat. Lösningsfokuserad livssyn och god samarbetsförmåga är viktiga egenskaper för att kunna bedriva ett framgångsrikt arbete tillsammans med kollegor och elever.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Rekryteringen avser visstidsanställning till 2023-12-31 med eventuell chans till förlängning
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
UAN 2023/00123Ansök

Övrig information

Verksamheten är organiserad med semestertjänster och bedriver verksamhet året runt.

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga din lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsterna tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!