• Halmstads webbplatser

BRANDMAN - RiB Oskarström

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Räddningstjänstens främsta uppgift är att säkra ett förebyggande brandskydd. Vid olyckor är vår uppgift att minska konsekvenserna för den enskilde och för samhället. Vårt arbete ska präglas av omtanke och ske i nära samarbete med övriga delar av samhället.

Arbetsuppgifter

Som RiB-anställd (även s.k. deltidsbrandman) vid räddningstjänsten i Oskarström kommer du utgöra en viktig resurs vid akuta händelser och vara redo att rycka ut vid larm. Dina insatser kan omfatta en rad situationer, exempelvis trafikolycka, sjukvårdslarm, översvämning, storm, bränder mm.
Du kommer att vara en pålitlig och kompetent länk i vår kärnverksamhet. Förutom att delta vid insatser kommer du genomföra övningar och utbildningar för att bibehålla och utveckla dina kunskaper inom yrket.
Du kommer att ha beredskap var tredje vecka med mål om var fjärde vecka framöver.
För att delta i dessa uppdrag måste du erhålla din arbetsgivares godkännande samt tillstånd att avbryta ditt arbete vid eventuella larm och utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker en dedikerad individ som uppfyller följande:
Du måste ha fyllt 18 år.
Du har lägst B-körkort.
Vi förväntar oss att du har god simförmåga, motsvarande minst Guldbojen-nivå.
Goda kunskaper i tal och skrift på svenska är nödvändigt för att kunna kommunicera effektivt och säkert.
Du bor och arbetar max 5 minuter från brandstationen i Oskarström.
För att utföra dina uppgifter på ett optimalt sätt bör du vara helt frisk och ha en god fysisk kondition.
Vi ser positivt på din förmåga att samarbeta väl, visa engagemang och anamma räddningstjänstens värdegrund i både ord och handling.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid Tjänsten är en beredskapsanställning och du rycker endast ut vid larm, övning och utbildning
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Publicerad
2024-06-05
Ansök senast
2024-08-04

Upplysningar

 • Kristian Pettersson
  Verksamhetschef Insats och Beredskap
  Telefon: 0703-792335
 • Daniel Runesson
  Brandman
  Telefon: 0705-42 73 10
 • Tony Larsson
  Kårchef Oskarström
  Telefon: 072-5019267
  E-post: Tony Larsson
 • Per Svensson
  Styrkeledare, representant Brandmännens riksförbund
  Telefon: 0702-431402
  E-post: Per Svensson
 • Roger Filipsson
  Brandman, representant Kommunal
  Telefon: 0705-511611

Ansökan

Referensnummer
C196575 - 2024Ansök

Övrig information

Uppfyller du grundkraven är första steget i vår rekryteringsprocess ett gångbandstest den 22 augusti.
Om du klarar detta tempo med glans blir du inbjuden till en heldag full av tester den 2 eller 3 september 2024. Här kommer vi att lägga din kompetens och drivkraft under lupp för att se om du har vad som krävs för att bli en del av vårt team.

Som en del av processen kommer en läkarundersökning att göras innan anställning.

Efter att du har säkrat din plats i vårt gäng kommer du att delta i en tvåveckors intensiv introduktionsutbildning under veckorna 45-46. Detta är ett fullspäckat dagtidsevenemang från måndag till fredag. För att du ska kunna delta fullt ut ber vi dig att ta ledigt från ditt nuvarande arbete. Var inte orolig, du får ersättning för din förlorade inkomst.

Men det slutar inte där. Vi strävar efter att utveckla våra teammedlemmar till deras fulla potential. Därför förväntar vi oss att du senare kommer att genomgå en sex veckors grundutbildning som kallas GRIB. Du kan läsa mer om detta spännande program på msb.se. Vi tror på att ständigt växa och utvecklas, och det är precis vad GRIB ger dig möjlighet att göra.

Vi ersätter dig för beredskapen och för den tid du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar.

Dessutom vill vi komma ihåg att olikheter är en stor tillgång för oss på räddningstjänsten i Halmstad. Vi välkomnar personer med olika bakgrunder att ta steget och bli en del av vårt team. För att säkerställa att detta sker på ett rättvist sätt kan vi tillämpa positiv särbehandling

Sist men inte minst, vi är stolta över att meddela att Halmstad kommun har rökfri arbetstid. Så du kan vara säker på att din hälsa och välbefinnande är i trygga händer hos oss.