• Halmstads webbplatser

Controller till Socialförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen arbetar för att ge stöd och hjälpa barn, ungdomar, familjer och personer med funktionsnedsättning eller beroendeproblem. Vi arbetar även med uppsökande och förebyggande insatser. Grundläggande för oss är att vi bemöter varandra på ett respektfullt sätt – såväl våra brukare som oss medarbetare emellan.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande roll med stimulerande arbetsuppgifter, högt tempo och engagerade kollegor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara budgetering, uppföljning, prognoser och bokslut. En stor del av tjänsten handlar om att jobba nära chefer i arbetet med uppföljning och analys.

Du kommer regelbundet att besöka ledningsgrupper och hålla dragningar relaterade till budget och prognos. Du kommer även medverka i förvaltningsgemensamma utredningar och analyser av nyckeltal.

Det är viktigt att du tycker det är roligt att arbeta nära chefer och har en vilja att förstå verksamheten. Tjänsten kan beskrivas som en business controller med inslag av redovisning.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du en ekonomisk utbildning på högskole/universitetsnivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Önskvärt om du har några års erfarenhet från liknande uppdrag, men det är inget krav. Du har mycket goda kunskaper i excel och goda kunskaper i officepaketet.

Det är starkt meriterande om du jobbat med bemanningsoptimering, har förståelse för schemats påverkan på ekonomin och har varit controller inom boende-verksamhet som bedrivs dygnet runt. Har du tidigare jobbat i en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Som person är du driven, engagerad och strukturerad. Du har lätt för att samarbeta med kollegor från olika avdelningar och områden. Du har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt samt kan anpassa kommunikation efter mottagare och situation.

I din roll är du noggrann och har en förmåga att göra kvalificerade analyser och rimliga bedömningar. Du kan utifrån ekonomiska underlag och övrig verksamhetsinformation se samband och dra slutsatser. Du kommer med förslag på konstruktiva åtgärder för att på så sätt bidra till en god ekonomisk hushållning och kostnadseffektiv verksamhet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse
Publicerad
2024-05-10
Ansök senast
2024-05-28

Upplysningar

 • Joakim Malmberg
  Ekonomichef
  Telefon: +46 735500454
 • Vision
  Telefon: 073-866 56 35
 • Kommunal
  Kommunal reception Facklig
  Telefon: 035-138070
 • Anders Wessfeldt
  SSR

Ansökan

Referensnummer
C192082 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Halmstads kommun erbjuder friskvårdsbidrag och tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!