• Halmstads webbplatser

Tre Lärare med inriktning fritidshem till Vallåsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Vallåsskolan är en F-9 skola med ca 700 elever samt fritidshem. Skolan har i dagsläget fyra fritidshemsavdelningar, varav tre F-2 avdelningar, Stjärnan, Diamanten samt Juvelen. På Kristallen går våra elever i årskurs 3–6. Just nu befinner vi oss i en spännande fas i takt med att den nya Vallåsskolan byggs och planeras stå klar 2027.

Skolan präglas av mångfald och vi arbetar aktivt med elevernas delaktighet och inflytande. Skolans värdegrundsuppdrag är ständigt närvarande och vi arbetar med normmedvetenhet och kompetensutveckling för all personal som vi benämner Bredda normen. Vi är övertygade om att olikheter är en tillgång om vi tillvaratar dessa på bästa sätt.

Under en period har utvecklingsarbetet i fritidshem handlat om tillgängliga lärmiljöer utifrån fysisk lärmiljö. Vi har under flera år arbetat med rasten och i dag finns det organiserade raster med lekar och en lånebod som elever tillsammans med personal ansvarar för. Skolgården erbjuder stora möjligheter till utomhuspedagogik med naturen ständigt närvarande.

Vi vill nu ta nästa steg i att utveckla vår fritidsverksamhet och söker dig som vill vara en drivande del av denna utvecklingsresa.

Arbetsuppgifter

Vi söker tre lärare med inriktning fritidshem då Vallåsskolan växer.
Som lärare i fritidshem ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Detta innebär planering, dokumentering och utvärdering för att kunna utveckla verksamheten utifrån skolans styrdokument. Vi utgår från elevernas behov, erfarenheter och tänkande och anpassar våra aktiviteter till att elever har olika förutsättningar. Vårt uppdrag är att stödja elevernas sociala och allmänna utveckling, utvidga och fördjupa deras kunskaper och erfarenheter, samt erbjuda aktiva raster och en meningsfull fritid. Under dagtid kommer du att arbeta samverkande mot skolans verksamhet. Du hjälper eleverna genom att ge dem stöd och stimulans utifrån deras förutsättningar.

Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person med en god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig och lyhörd för att kunna anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerade lärare med inriktning fritidshem. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2024-08-05
Publicerad
2024-04-02
Ansök senast
2024-04-16

Upplysningar

  • Fredrik Sundqvist
    Biträdande rektor
    Telefon: 0738-673069
  • Kristina Persson
    Sveriges Lärare
    Telefon: 0729-837467

Ansökan

Referensnummer
C186100 - 2024Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Medtag pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling, inför anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du ta med dig ett arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!