Ekonomichef

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Som ekonomichef tillhör du utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens (UAF) förvaltningskontor. Här arbetar förvaltningschef tillsammans med förvaltningens specialistfunktioner, HR, Kvalitet och Ekonomi. Tillsammans fungerar de som en central stödfunktion till alla utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens verksamheter.
Verksamheten genomsyras av ett utvecklande ledarskap där delaktighet i beslut sker så långt ut i verksamheten som möjligt. Styrande processer och rutiner sätts centralt men beslut som medarbetare kan fatta sker så nära verksamheten som möjligt.
Utöver ekonomichef består avdelningen för närvarande av 9 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Är du en tillitsfull och utvecklande ledare som har bred kompetens och intresse för ekonomi? Är du dessutom en person med stort intresse för kvalitets- och utbildnings och arbetsmarknadsfrågor i stort? Då kan du vara vår nya ekonomichef!

Som vår nya ekonomichef leder du alla ekonomirelaterade frågor i förvaltningen. Du har ansvar för att planera, leda och följa upp förvaltningens ekonomiprocesser. Vi ser att du har ett strategiskt fokus men även berör operativa och chefsrelaterade frågor kring den arbetsgrupp du leder. Tillsammans med din grupp kommer du att driva och leda förvaltningens ekonomiprocesser med ansvar för budget, uppföljning, analys, bokslut, redovisning och rapportering så att visionen och de politiska målen uppnås. Du förväntas att på en övergripande nivå stimulera och stödja verksamheterna i arbetet med ekonomifrågor för att skapa en professionell, modern och tillitsstyrd verksamhet.

Du har förvaltningschefen som din närmaste chef och ingår i förvaltningsstaben och du deltar i ledningsgruppen på UAF där man verkar för en helhetssyn på verksamheterna. I din roll som ekonomichef företräder du förvaltningen i olika sammanhang där du bidrar med din kompetens samtidigt som du bidrar till att stärka utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens och Halmstads kommuns varumärke.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har minst en treårig akademisk utbildning med inriktning ekonomi. Du har en flerårig erfarenhet som ekonomichef med personalansvar. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av att leda större projekt/processer samt har en bred erfarenhet av ekonomi/förvaltningsekonomi. Vi ser att du har en god svenska i både tal och skrift. Det är meriterande med följande:

• Ledarskapsutbildning med fokus på ett utvecklande och tillitsbaserat ledarskap.
• Erfarenhet av roll med strategiskt ledningsansvar där du arbetar nära politiken.
• Erfarenhet av att leda övergripande processer som involverar olika nivåer och verksamheter.
• Erfarenhet från ett eller flera verksamhetsområden som ingår i utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag.
• Erfarenhet av verksamhet som delvis finansierats av statsbidrag.

Som person har du ett starkt självledarskap och behöver inte vänta på omgivningens bekräftelse innan du handlar. Du är en relationskapande person som är skicklig på att skapa värdeskapande samarbeten både inom och utanför din organisation. Du har lätt för att se hur olika beståndsdelar hänger ihop och påverkar varandra samt vet var du ska förändra för att skapa bäst strategisk effekt i verksamheten. Vidare är du en person med ordning och reda samt är medveten om tidsramar och gör ditt yttersta för att leverera i tid med kvalitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-09-06
Ansök senast
2022-09-27

Upplysningar

 • Joel Halldin Gjerdrum
  HR-specialist
  E-post: Joel Halldin Gjerdrum
 • Ewa Gunnarsson,
  Vision, Utbildning arbetsmarknadsförvaltningen
 • Hans-Ove Sandberg
  Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 070-5604788
  E-post: Hans-Ove Sandberg
 • Ola Nilsson
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-5252368

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00340Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.