Fastighetscontroller

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Ekonomi- och fastighetsenheten verkar förvaltningsövergripande som styr- och stödfunktion inom områdena ekonomi och fastighet. Här arbetar ekonomicontrollers, ekonomiassistenter, socialassistenter, fastighetsadministratör samt fastighetscontroller. Enheten hanterar också det interna säkerhetsarbetet på förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Är du en strategisk och relationskapande person med erfarenhet av fastigheter, fastighetsekonomi och lokalplanering? Är du van vid roller med mycket ansvar och ett högt tempo? Då kan du vara vår nya fastighetscontroller!

Som vår nya fastighetscontroller kommer du ha ansvar för det strategiska och operativa arbetet kring fastigheter på socialförvaltningen. Du arbetar nära våra verksamheter och dess chefer. En viktig samarbetspartner kommer vara vår fastighetsadministratör. I rollen är du delaktig i många förvaltnings- och kommunövergripande forum som rör fastighets- och lokalplanering. Här har du en viktig roll i att fånga upp förvaltningens fastighets- och lokalbehov på både kort och lång sikt och en av dina uppgifter blir att upprätta och bevaka funktionsprogram vid om- och nybyggnationer så att verksamhetens behov tillgodoses så effektivt som möjligt. Du tillser att vi arbetar långsiktigt med vår lokalplanering, detta gör du bland annat genom att utforma och ajourhålla vår lokalförsörjningsstrategi. Naturliga samarbetspartners kommer vara vår hyresvärd teknik- och fastighetsförvaltningen samt samhällsutvecklingsavdelningen och du förväntas bevaka våra intressen i samband med planprogram och detaljplaner. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara:

• Bereda ärenden och föredra nämnd och ledningsgrupp utifrån ditt expertområde.
• Vara kontaktperson inom förvaltningen och utåt centralt i kommunen vid beställningar av fastighetsprojekt.
• Tillse att förvaltningens arbete med fastigheter är effektiva.
• Vara med i kravställning vid upphandlingar utifrån fastighetsperspektivet.
• Aktivt omvärldsbevaka utifrån sitt uppdrag.
• Delta aktivt i kommunövergripande nätverk.
• Ansvara för planering av investeringar utifrån förvaltningens interna investeringsbudget.
• Utföra fastighetsekonomiska analyser

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt självledarskap och som trivs att både driva frågor självständigt samt samarbeta och samverka för att ta dig framåt. Du har lätt för att skapa relationer. Du är en person som trivs med att tala inför andra och har lätt för att få fram ditt budskap. Du är också skicklig på att anpassa din kommunikation efter målgrupp. Vidare har du en god förståelse för de kommunala beslutsprocesserna och har ett långsiktigt perspektiv på det du gör. Du har förmågan att se hur verksamheter är uppbyggda och hänger ihop och vet vilken ordning du ska göra saker för att få bäst effekt.

Vi ser att du har, utifrån området, relevant akademisk utbildning alternativt erfarenhet kombinerat med annan utbildning som är relevant. Du har är en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Du är skicklig på att använda office, i synnerhet excel. Tjänsten innefattar bilkörning varför du behöver ha b-körkort. Det är meriterande med följande:

• Erfarenhet av fastigheter och fastighetsekonomi.
• Erfarenhet av politiskt styrd organisation och kunskap om de kommunala beslutsprocesserna.
• Erfarenhet av strategisk lokalplanering.
• Utbildning inom fastighetsekonomi.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2023-03-17
Ansök senast
2023-04-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C130315 - 2023Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.