Stödassistenter inom barnverksamheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren och engagerad stödassistent som vill arbeta i våra verksamheter med Korttidstillsyn och Korttidsvistelse för barn och ungdomar med beslut om insats inom LSS. Samplanering kan förekomma inom våra tre verksamheter riktade mot barn.

Som stödassistent arbetar du stödjande och motiverande med barnen, med ett lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Arbetet sker alltid med stor respekt för barnens integritet, självständighet, delaktighet samt inflytande, med målet att uppnå ett gott liv.

Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering och sond.

I uppdraget ingår att föra social dokumentation där vi bland annat upprättar, följer upp och utvärdera genomförandeplaner. Du medverkar i verksamheternas kvalitetsutveckling och deltar i olika möten, utbildningar och handledning.

Arbetsuppgifterna ställer krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Vi ställer höga krav på samarbetsförmåga, kommunikation och att du förstår vikten av teamarbete.

Som medarbetare hos oss behöver du vara lyhörd, tålmodig och ha en förmåga att tolka och läsa av situationer som du kan möta med ett lågaffektivt arbetssätt. Du behöver ha ett engagemang, nyfikenhet och intresse för att lära dig mer under arbetets gång.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet är enligt schema, dag/kväll/ och helger.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har läst omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Vi önskar att du som söker har erfarenhet av att ha arbetat inom LSS med målgruppen.

Du som söker bör även ha kunskap kring arbete med utmanade beteenden, tydliggörande pedagogik utifrån lågaffektivt bemötande.

Du har en god kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, vana av att dokumentera samt grundläggande datorkunskaper.

För att passa hos oss behöver du vara trygg i dig själv och ha en förmåga att behålla lugnet.

B-körkort för manuell växellåda krävs för att vara aktuell för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
3
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2023-01-24
Ansök senast
2023-02-12

Upplysningar

 • Ann Karin Jönsson
  Enhetschef
  Telefon: 035-138621
 • Sophia Westman
  Enhetschef
  Telefon: 0729-61 23 99
 • Kommunal
  Telefon: 035-138080

Ansökan

Referensnummer
SN 2023/00032Ansök

Övrig information

Vi har löpande urval med intervjuer under ansökningstidens gång. Så tveka inte - skicka in din ansökan redan idag!

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.